Για ενδιαφέρον κινεζικών επιχειρήσεων να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας κ. Χάρης Παμπούκης μιλώντας στο ελληνοκινεζικό επιχειρηματικό φόρουμ. Αναφερόμενος, συγκεκριμένα στα αποτελέσματα των επαφών που είχε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κίνα ο κ. Παμπούκης τόνισε πως δεν θα παραξενευτεί καθόλου αν υπάρξει έντονο ενδιαφέρον για το ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Απέδωσε, δε, το κινεζικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα σε μια σειρά από λόγους όπως η στρατηγική θέση της χώρας μας, η συμμετοχή της στην ΕΕ, οι φυσικές ομορφιές, το περιβάλλον ασφάλειας και το ανθρώπινο δυναμικό.

Ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε ως ναυαρχίδα των επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ των δύο χωρών τη συνεργασία της Cosco με τον ΟΛΠ.

Πρόκειται, όπως είπε, για συνεργασία με μεγάλο στρατηγικό βάθος, που έχει αποδώσει τα αναμενόμενα και θα αποδώσει ακόμη περισσότερα παρά τις πρόσκαιρες δυσκολίες.

Ο κ. Παμπούκης αναφέρθηκε ακόμη στις συνεργασίες μεταξύ ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων και κατέληξε τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με «κρυφές αξίες» και φιλική στις επενδύσεις, ιδίως για όσους βλέπουν τα πράγματα με προοπτική.