Την προσπάθεια των δανειστών να τιμωρήσουν την κυβέρνηση η οποία δεν υποκύπτει, υπογράμμισε στην δήλωσή της σχετικά με το δημοψήφισμα η κ. Κωνσταντοπούλου η οποία είχε μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να οργανωθούν οι λεπτομέρειες της συνεδρίασης στη Βουλή που θα διεξαχθεί στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου «Η απόφαση της Κυβέρνησης να αποταθεί στο Κοινοβούλιο και στον ελληνικό λαό αποτελεί απόφαση που δικαιώνει την δημοκρατική εντολή. Το «1-1-4» προβλέπει ότι η διατήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων.

Οι μνημονιακοί εκβιασμοί αποτελούν βία κατά του Συντάγματος και της Δημοκρατίας. Την απάντηση αντίστασης θα δώσει ο λαός. Η κυβέρνηση ανέλαβε μία ιστορική πρωτοβουλία. Ένα όχι σημαίνει ό,τι ιστορικά σημαίνει ένα όχι του λαού. Η απόφαση της κυβέρνησης δικαιώνει τη δημοκρατική επιταγή και τη λαϊκή εντολή. Οι δανειστές επιχειρούν να τιμωρήσουν την κυβέρνηση που δεν υποκύπτει. Η απόφαση θα είναι όχι και ένα «όχι» σημαίνει, ότι ιστορικά έχει σημάνει το «όχι» στην ιστορία του λαού μας».