«Τη δημοκρατία δεν τη στοχοποιούν οι πολίτες που μουτζώνουν, τη στοχοποιήσατε εσείς που περάσατε το μνημόνιο με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας παίρνοντας θέση στις εξελίξεις και τις συζητήσεις των τελευταίων ημερών.

Το πολιτικό σύστημα είναι σε πανικό, τόνισε παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι «ο ένας στους δύο που αποδοκιμάζουν είναι ΠΑΣΟΚ. Χθες το βράδυ, πιο πολλοί του ΠΑΣΟΚ ήταν απέξω από το ΚΑΠΗ παρά στην αίθουσα που μιλούσε ο κ. Πεταλωτής».

Αναφερόμενος μάλιστα στο χθεσινοβραδινό περιστατικό, χαρακτήρισε «αξιοθρήνητο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που ενέπλεξε το ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε:

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να μαζέψει σε μισή ώρα 1500 ανθρώπους, δεν θα ζητάγαμε εκλογές, θα είχαν ήδη γίνει και θα τις είχαμε κερδίσει!»

«Υπάρχει κίνδυνος πράγματι οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν να μην είναι ομαλές. Οι μέρες της εξουσίας σας είναι μετρημένες», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της παριστάμενης υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου.

«Αξιοθρήνητος δεν είναι ο βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου Γιώργος Πεταλωτής. Είναι εκείνοι που του πέταγαν λέιζερ στα μάτια για να μην μπορεί να αντιδράσει», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Να μας εξηγήσει ο κ. Τσίπρας, όταν λέει ότι οι εξελίξεις δεν θα είναι ομαλές, ποιον απειλεί; Απειλεί τη δημοκρατία;»

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στη στοχοποίηση, όπως είπε, του Μίκη Θεοδωράκη και του Θεοδόση Πελεγρίνη και σχολιάζοντας σχετική τοποθέτηση που απέδωσε στη Ντόρα Μπακογιάννη, δήλωσε:

«Είναι θράσος η στοχοποίησή τους. Ούτε το όνομα του Μίκη ούτε του κ. Πελεγρίνη ήταν στις ατζέντες του Χριστοφοράκου».