Επιστολή στoν υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου έστειλε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με τα προβλήματα στην αποπληρωμή των τουριστικών πρακτόρων για τη μεταφορά μαθητών.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο Π. Ψωμιάδης «οι τουριστικοί πράκτορες της Κεντρικής Μακεδονίας που έχουν αναλάβει τη μεταφορά μαθητών παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 18 μήνες, ενώ ταυτόχρονα το υπουργείο θέτει το εκβιαστικό δίλημμα για μείωση κατά 20% των αμοιβών τους, προκειμένου να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα».

«Είναι αδιανόητο, σε μια εποχή που κάποιοι θέλουν να υποστείλουν την εθνική μας αξιοπρέπεια, η κυβέρνηση να ζητά περικοπές δεδουλευμένων από τους εργαζομένους -και μάλιστα, εκ των υστέρων», τονίζει στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης.

«Από την πλευρά μας, τόσο ως Νομαρχία όσο και ως Περιφέρεια καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια εδώ και 8 χρόνια για να δώσουμε μια υπεύθυνη λύση στο πρόβλημα. Όμως, η αδιαφορία του κράτους δεν γνωρίζει όρια», υπογραμμίζει ο περιφερειάρχης, που ζητά «την άμεση και προσωπική παρέμβασή σας για την αποτελεσματική διευθέτηση του ζητήματος προς όφελος των εργαζομένων, αλλά και των μαθητών και των οικογενειών τους, οι οποίοι εδώ και ένα χρόνο υφίστανται τις συνέπειες της κρατικής αδιαφορίας».