Η ερώτηση στη Βουλή της Βάσως Παπανδρέου έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από παρεμβάσεις οξύτατης κριτικής προς την κυβέρνηση. Μετά την πρόσφατη της παρέμβαση για τις προμήθειες στο χώρο της υγείας, κατέθεσε ερώτηση για την αλλαγή του χρόνου διαπραγμάτευσης των κρατικών ομολόγων από τις τρεις σε δέκα μέρες.

Όπως καταγγέλλει αυτό επέτρεψε κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας μας. Την ερώτηση συνυπογράφουν 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Τα 4 «γιατί» που απευθύνουν στον Γιώργο Παπακωσταντίνου αφορούν στα πεπραγμένα της Τράπεζας της Ελλάδος αφήνοντας και αιχμές για τους χειρισμούς του ιδίου. Γιατί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αγνοεί τις διεθνείς εκθέσεις, γιατί αγνοεί τη μαζική αύξηση των πωλήσεων ελληνικών ομολόγων, γιατί αγνοεί τις γνωμοδοτήσεις της Νομικής Υπηρεσίας και γιατί αλλάζει τους κανόνες για τον διακανονισμό συναλλαγών.

Οι 14 που υπογράφουν μαζί με τη Β. Παπανδρέου είναι οι Γ. Αμοιρίδης, Ν. Αλευράς, Δ. Λιντζέρης, Κ. Σπηλιόπουλος, Μ. Στρατάκης, Α. Παπαθάνη, Τ. Αντωνίου, Β. Γερανίδης, Β. Παπαχρήστος, Χ. Μαγκούφης, Η. Καρανίκας, Γ. Κουτσούκος, Σ. Μαργέλης και Β. Τόγιας.

Μένει να δούμε τι προεκτάσεις θα έχει η κίνηση τους αυτή στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.