Για «περισσό θράσος», κατηγόρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τη ΝΔ, με αφορμή το χειρισμό εκ μέρους της του θέματος των γερμανικών υποβρυχίων, «αποκρύπτοντας και διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα».

Ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι η έρευνα για τα υποβρύχια ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με στόχο να έρθουν «όλα στο φως» και ως υλοποίηση της εντολής του πρωθυπουργού.

Και πρόσθεσε ότι «η ΝΔ ανακάλυψε τώρα τι σημαίνει διαφάνεια, όταν η ίδια έκλεινε τη Βουλή άρον-άρον για να παραγραφούν οι ποινικές ευθύνες των υπουργών της, όταν αποχωρούσε από το Κοινοβούλιο για να μη συζητήσει ζητήματα σκανδάλων».

«Εμείς ακολουθούμε την ακριβώς αντίθετη τακτική», είπε, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση έδωσε εντολή να διερευνηθεί από το ΣΔΟΕ τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του 2010 ό,τι αφορά στα υποβρύχια, και το ΣΔΟΕ εξέδωσε το πόρισμά του που εστάλη στην εισαγγελία και το οποίο ακόμη δεν εστάλη στον υπουργό Δικαιοσύνης.

«Η ΝΔ προσπαθώντας να προκαταβάλει και να δημιουργήσει εντυπώσεις μίλησε για εξεταστικές επιτροπές και προανακριτική τόσο εσπευσμένα που μακάρι στο ελάχιστο να ακολουθούσε την ίδια σπουδή όταν ήταν κυβέρνηση», τόνισε και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «πάντα απέκρυπτε και αποκρύπτει τις ευθύνες των πολιτικών προσώπων που έχουν σχέση με το δικό της κόμμα».

«Ας μη δείχνει ότι ανησυχεί γιατί δεν μπορεί να πείσει κανέναν και με το παρελθόν της και με το παρόν της», είπε ο κ. Πεταλωτής και πρόσθεσε ότι «αυτές οι κουτοπόνηρες τακτικές φαίνεται δυστυχώς ότι ταιριάζουν ακόμη στη ΝΔ». Είπε ακόμη πως όταν θα έρθει το θέμα στη Βουλή η Κ.Ο. και τα αρμόδια όργανα του ΠΑΣΟΚ θα ακολουθήσουν και συγκεκριμένη τακτική.

Ερωτηθείς εάν θα διαγραφεί ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι το «όλα στο φως» ισχύει για όλες τις περιπτώσεις, όπου υπάρχει και η παραμικρή υπόνοια κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος και συμπλήρωσε ότι «το να συνδέουμε ένα πόρισμα που ακόμη δεν έχουμε δει, με συγκεκριμένα πρόσωπα και την κατάστασή τους μέσα στο ΠΑΣΟΚ, αδικεί αυτή την προσπάθεια και ενισχύει την προσπάθεια της ΝΔ να κατευθύνει την κοινή γνώμη στο ότι πρόκειται για σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ και όχι της ΝΔ».

«Αν μπορούσε στο ελάχιστο να κάνει η ΝΔ το ίδιο και για τα δικά της στελέχη και για όλα τα σκάνδαλα, θα ήμαστε σήμερα μια διαφορετική χώρα», είπε.

Για το αν θα υπάρξει εξεταστική για την οικονομία και πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική για τη Siemens και τα ομόλογα, ανέφερε ότι όταν υπάρχει απόφαση θα ανακοινωθεί.