«Έχουμε την πιο υπάκουη αλλά όχι την πιο υπεύθυνη κυβέρνηση» τόνισε μιλώντας στον Realfm 97,8 και το Νίκο Χατζηνικολάου η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.

Όπως υπογράμμισε η βουλευτής, οι αναλύσεις που έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή μέσα αναφέρουν ότι η Ελλάδα έχει την πιο υπάκουα κυβέρνηση, αλλά όχι την πιο υπεύθυνη. «Έχουμε δώσει γη και ύδωρ» είπε χαρακτηριστικά η κ. Κανέλλη και πρόσθεσε ότι αυτό που εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή: «είναι ένα πανευρωπαϊκό Ράιχ στην οικονομία».

Η κ. Κανέλλη αναφέρθηκε και στις χρηματοδοτήσεις που δέχονται το τελευταίο χρονικό διάστημα οι τράπεζες. Όπως είπε η ελληνική κυβέρνηση έχει δανειστεί 110 δισ. ευρώ, ενώ έδωσε στις τράπεζες, την τελευταίο διετία, περί τα 108 δισ. ευρώ.

Αναφορικά με τα σενάρια περί επιστροφής στη δραχμή η βουλευτής του ΚΚΕ δήλωσε ότι: «το νόμισμα έχει μικρή σημασία» και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή κάνουμε ελεγχόμενη πτώχευση και εσωτερική υποτίμηση. Η υποτίμηση είναι εδώ, η ελεγχόμενη πτώχευση ήδη συντελείται».

Σχετικά με τη συμμετοχή της Ελλάδας στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύη επεσήμανε ότι το ποσό του 1 εκ. ευρώ που ξοδεύει η χώρα καθημερινά θα μπορούσε να διατεθεί για την καταπολέμηση της ανεργίας.