«Θλίψη» για τη σημερινή εικόνα της Νέας Δημοκρατίας δηλώνει ότι νιώθει η Ντόρα Μπακογιάννη. Λίγο πριν την έναρξη του πρώτου προσυνεδριακού διαλόγου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η πρόεδρος του κόμματος έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος», αποκαλύπτοντας τις προτάσεις της για την οικονομία και τις σκέψεις της για το κόμμα στο οποίο γαλουχήθηκε πολιτικά.

«Η εικόνα της σημερινής Ν.Δ. με θλίβει» λέει η Ν. Μπακογιάννη «γιατί με τους νεοδημοκράτες με συνδέουν δεσμοί αίματος. Και ίσως είμαι η μόνη που δικαιούμαι να χρησιμοποιήσω αυτό τον όρο. Αυτή η Ν.Δ. δεν είναι αυτή για την οποία αγωνίστηκα. Είχαμε προβλήματα, κάναμε λάθη, αλλά ποτέ δεν γίναμε κόμμα διαμαρτυρίας, βαθιά ανεύθυνο, απομακρυσμένο από την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, όπως εμφανίζεται σήμερα η Ν.Δ.».

Σε ερώτηση σχετικά με τον κύριο άξονα του σχεδίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η Ν. Μπακογιάννη δηλώνει: «το σχέδιό μας στοχεύει στη μεταφορά του κέντρου βάρους από το δημόσιο τομέα στον ιδιωτικό. Επιδιώκει τη δραστική μείωση του δημόσιου τομέα και τον ουσιαστικό περιορισμό της παρέμβασης του κράτους στην οικονομία». Κατά συνέπεια η Ν. Μπακογιάννη υποστηρίζει σθεναρά τις αποκρατικοποιήσεις, ιδίως των ΔΕΚΟ.

Εκτιμά, ότι το ΠΑΣΟΚ «ακολούθησε τον εύκολο δρόμο» κόβοντας μισθούς και συντάξεις, ενώ η Ν.Δ. «αρνείται την πραγματικότητα» η οποία είναι ότι «τα μόνα χρήματα που μπαίνουν σήμερα στη χώρα είναι τα 110 δισεκατομμύρια των δανειστών μας».

Σύμφωνα με την πρόεδρο της, η Δημοκρατική Συμμαχία προτείνει «ενιαίο φορολογικό συντελεστή με μηχανισμό ελέγχου για τους φοροφυγάδες».

«Το δικό μας σύνθημα είναι ‘’λιγότεροι φόροι’’. Αλλά να πληρώνονται από όλους», τονίζει η Ν. Μπακογιάννη.