O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνει ότι ο λαός πρέπει να διεκδικήσει το δίκιο του και υπογραμμίζει ότι «οι αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία μας δεν υπάρχει περίπτωση να έλθουν με τη χρήση του τηλεκοντρόλ».

Ακόμα σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» προσθέτει «Το τηλεκοντρόλ μπορεί να μας βοηθήσει να αποφύγουμε ορισμένους επαχθείς τηλε-εισαγγελείς στα δελτία των 8… Ο λαός πρέπει να μπει στο προσκήνιο και να διεκδικήσει το δίκιο του. Προσέξτε το παράδειγμα της Τυνησίας και της Αιγύπτου. Ποιος περίμενε ότι ένας λαός που δεν μας έχει συνηθίσει να υψώνει το κεφάλι, θα εξεγειρόταν, βάζοντας στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας καθεστώτα 30 χρόνων…».

Σχετικά με τη κίνημα άρνησης καταβολής διοδίων τονίζει ότι είναι «μια δικαιολογημένη πράξη αξιοπρέπειας και γι αυτό στηρίζουμε άνευ όρων το κίνημα ενάντια στα διόδια και τις αυξήσεις εισιτηρίων».

Επιπλέον ο Αλ. Τσίπρας επιτίθεται στον πρωθυπουργό λέγοντας «αν ο κ. Παπανδρέου λεγόταν αλλιώς είναι σαφές ότι δεν θα είχε αντέξει ούτε ένα 15ήμερο με αυτή την πολιτική» και προσθέτει «οι λεγόμενοι εθνικοί εργολάβοι και προμηθευτές που έγιναν μεγιστάνες στα χρόνια του εκσυγχρονισμού, θέλουν τώρα να καθίσουν στο σβέρκο της κοινωνίας και να κερδοσκοπήσουν πάνω στη γενικευμένη κοινωνική δυστυχία».