Επαφές με όλα τα κόμματα εντός του Φεβρουαρίου και εξαντλητικό διάλογο με τους φορείς για τη διαμόρφωση του προγράμματος 2012-2014 προανήγγειλε ο υπουργός οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργικό συμβούλιο.

Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι δε θα χρειαστεί να προχωρήσει σε περικοπές μισθών και συντάξεων, ούτε σε αύξηση του ΦΠΑ αρκεί οι συνάδελφοι του υπουργοί να προχωρήσουν σε δραστική μείωση δαπανών ανά τομέα.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι θα προχωρήσει εξαντλητικό διάλογο με τα κόμματα και τους φορείς καθώς το πρόγραμμα 2012-2014 ξεπερνά τη θητεία της παρούσας κυβέρνησης και της παρούσας Βουλής.

«Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου. Σε παρέμβασή της η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ζήτησε από τον «τσάρο» να διευκρινίσει αν επιχειρείται επικαιροποίηση ή αναμόρφωση του Μνημονίου, καθώς στην δεύτερη περίπτωση, όπως είπε, θα πρέπει να περάσει από την Βουλή.

Ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τους συναδέλφους του ότι το έλλειμμα θα κλείσει στο 9,4%-9,5%, κατηγορώντας όσους έλεγαν μέχρι πρόσφατα ότι θα ξεπεράσει το 10% ότι έλεγαν εσκεμμένα ανακρίβειες. Επίσης χαρακτήρισε δεδομένη τη λήψη της επόμενης τέταρτης δόσης του δανείου.