Παρέμβαση του πρωθυπουργού στα θέματα των κινητοποιήσεων με έμφαση στην απεργία των γιατρών αναμένεται στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που συγκαλείται σήμερα το απόγευμα.

Την κυβέρνηση μπορεί να την προβληματίζουν οι κινητοποιήσεις αλλά αυτό που την ανησυχεί είναι το κίνημα «Δεν πληρώνω» το οποίο μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Ήδη κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν την διαφωνία τους με τους αρχικούς χειρισμούς να χαρακτηριστούν οι μετέχοντες «τζαμπατζήδες» και «υποκινούμενοι» καθώς αυτή η τακτική ενίσχυσε αντί να μειώσει την ένταση του κινήματος.

Δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να εξαγγείλει σήμερα παρεμβάσεις στο θέμα των διοδίων σε μια προσπάθεια να «διασπάσει» το κίνημα αποκόβοντας την δυναμική ομάδα που ξεκίνησε με αποκλεισμούς διοδίων. Κατά τα λοιπά το υπουργικό σήμερα έχει… απ’ όλα.

Στην αρχή της συνεδρίασης θα παρέμβουν ο πρώην αναπληρωτής Καγκελάριος και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γιόσκα Φίσερ, και ο αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Τομπάζης, με αντικείμενο τον βιοκλιματικό και οικολογικό σχεδιασμό.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, θα ενημερώσει για το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής στρατηγικής και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκος Σηφουνάκης, για την αναθεώρηση των περιφερειακών πλαισίων χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης για δώδεκα περιφέρειες της χώρας. Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, θα παρουσιάσει το πιλοτικό πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον».