«Σύντομα θα προσκομίσω στοιχεία για κάθε χώρα που έλαβε αποζημίωση, αλλά συγκρατήστε ότι στην συντριπτική πλειοψηφία ήταν στη βάση συμβιβασμού», δήλωσε στη Βουλή ο Χάρης Παμπούκης βάζοντας στο κάδρο το ενδεχόμενο εξωδικαστικού συμβιβασμού με το γερμανικό κολοσσό.

Με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη, ο υπουργός Επικρατείας επιβεβαίωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να κινηθεί νομικά διεκδικώντας αποζημίωση για ζημία του Ελληνικού Δημοσίου
«Αντί να εξαντλούμεθα σε μάχη εντυπώσεων να πάμε με επαγγελματισμό να διεκδικήσουμε όσα πρέπει.

Υπάρχουν σκάνδαλα που υπερβαίνουν την καθ’ εκάστη εξουσία. Σημαντικό είναι, για να μην ξανασυμβούν στο μέλλον, να ληφθούν μέτρα από την πολιτεία», υπογράμμισε ο κ. Παμπούκης.

Από την πλευρά του ο Δ. Παπαδημούλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν προχώρησε μία σοβαρή πραγματογνωμοσύνη που να τεκμηριώνει το ύψος της ζημίας.

«Η Ελλάδα δεν έκανε τίποτα, όταν άλλες χώρες από το 2006 έχουν πάρει λεφτά. Οι ΗΠΑ έχουν πάρει 800 εκατομμύρια δολάρια έχουν πάρει. Μία είναι η εξήγηση. Σκοπιμότητα», τόνισε και ζήτησε ενδελεχή έλεγχο για την όποια ανάμιξη των κομματικών ταμείων στην υπόθεση.