Αύριο πρόκειται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, για να εγκρίνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, με το οποίο η φοροδιαφυγή θα μετατρέπεται σε κακούργημα και θα ισχύσουν αυστηρότεροι όροι για την είσπραξη οφειλών προς το Δημόσιο. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί από το υπουργείο Οικονομικών στην τελική του μορφή στη Βουλή στις αρχές Φεβρουαρίου.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να κλείσει μέτωπα και στο ζήτημα των θεσμικών μεταρρυθμίσεων, καθώς σύντομα θα έλθει στη Βουλή και ο νέος νόμος για τα οικονομικά των κομμάτων και τον έλεγχο του πολιτικού χρήματος και του πόθεν έσχες των πολιτικών.

Η εξέλιξη αυτή πυροδοτεί και πάλι σενάρια εκλογών, αφού το επόμενο βήμα των μεταρρυθμίσεων, όπως το έχει προαναγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, είναι ο νέος εκλογικός νόμος – που έχει συνδυαστεί με τις πρόωρες εκλογές, παρότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο επισήμως διαψεύδεται από την κυβέρνηση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.