Στελέχη που πρόσκεινται στον Χάρη Δούκα απάντησαν στον Νίκο Ανδρουλάκη, μετά την κίνησή του να μιλήσει πριν από λίγο για διαγραφές.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πηγές της πλατείας Κοτζιά, «την ώρα που πολλά στελέχη ζητούν να μιλήσει η βάση του κόμματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης απειλεί με διαγραφές. Οι απειλές του αποδεικνύουν την πλήρη πολιτική αδυναμία του. Προεκλογικά έλεγε ότι είναι πολιτική ήττα η τρίτη θέση. Σήμερα δεν μας απάντησε ξεκάθαρα αν ηττηθήκαμε ή όχι. Έκανε επίθεση σε όλους και σε όλα χωρίς ίχνος αυτοκριτικής».

Αυτά τονίζουν κύκλοι στελεχών, που λένε χαρακτηριστικά:

«Είπε: “Είμαι έτοιμος να αξιολογηθώ ανά πάσα στιγμή”, όμως δεν έδωσε κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα στηθούν κάλπες. Περιμένουμε να αποσαφηνίσει αν θέλει εκλογές και πότε θα γίνουν. Αυτή θα είναι η μόνη απάντηση για όλους και για όλα.

Στους ισχυρισμούς του ότι όσοι διαφωνούν παίζουν το παιχνίδι της ΝΔ απαντάμε ότι η ΝΔ θα «τρίβει τα χέρια της» με κόμματα της αντιπολίτευσης από 12 έως 14%. Εξάλλου, όλα τα φιλικά μέσα της ΝΔ αγωνίζονται να μας πείσουν ότι δεν χρειάζεται να γίνει καμία αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ».

Οι δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι θα διεκδικήσει την προεδρία, αλλά απέφυγε να πει αν επιμένει να στηθούν κάλπες το φθινόπωρο του 2025 ή νωρίτερα, ώστε να μη δημιουργηθεί κλίμα εσωστρέφειας και συγκρούσεων στο κόμμα. Αυτό, βέβαια, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από στελέχη του κόμματος, αφού έφτασε να απειλεί με διαγραφές.