Πλήρως εξοπλισμένες με όλα τα εργαλεία και τις απαραίτητες θεσμικές διοικητικές και λειτουργικές προϋποθέσεις είναι οι περιφέρειες, που από την 1η του νέου έτους έχουν ξεκινήσει ένα πολύ σημαντικό ταξίδι προς όφελος του συνόλου της χώρας, των τοπικών κοινωνικών και της αυτοδιοίκησης, διαβεβαίωσε την Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννης Ραγκούσης.

Ενημερώνοντας την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για την συμβολή της νέας περιφερειακής διοίκησης στην ανάπτυξη των Περιφερειών, ο κ. Ραγκούσης αφού τόνισε ότι ολοκληρώθηκε ένα μεγάλο επιχειρησιακό πρόγραμμα εφαρμογής του Καλλικράτη και στις περισσότερες περιπτώσεις εξαντλήθηκαν τα συνταγματικά περιθώρια εκχώρησης αρμοδιοτήτων δήλωσε την βεβαιότητά του ότι «ωρίμασαν τόσο πολύ οι συνθήκες ώστε στην επερχόμενη συνταγματική αναθεώρηση τα όρια αυτά θα διευρυνθούν κατά πολύ».

Ο υπουργός υπογράμμισε ακόμη με έμφαση ότι θα χρειαστούν παρεμβάσεις – και όπου απαιτηθεί – διορθωτικές ενέργειες, αλλά επισήμανε ότι όλη αυτή η πορεία θα γίνει σε μια γραμμή θετική, η οποία είναι θέμα χρόνου να αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Επίσης ανέφερε ότι έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να ισχύσει μια σειρά από μεταβατικότητες προκειμένου να επιτευχθεί η μετάβαση από το προηγούμενο στο νέο καθεστώς.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.