Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου, με κόμματα και υποψηφίους να τρέχουν προς άγραν ψήφων.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που μαστίζει την κοινωνία είναι η ακρίβεια» αναφέρει στο LiveNews η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, Νόνη Δούνια.

Για την περιοδεία της

«Υπήρχε μια σκέψη να γίνουν διευρυμένες Περιφέρειες, δεν έγινε αυτήν την στιγμή, μπορεί να γίνει στο μέλλον και το θεωρώ και πρακτικά πιο σωστό. Ο όγκος είναι τεράστιος και είναι αδύνατον για εμάς να γυρίσουμε όλη την Ελλάδα και δε θέλουμε να αφήνουμε και κανέναν τόπο παραπονεμένο».

Για τη συμμετοχή των πολιτών

«Θεωρώ ότι όσο πλησιάζουμε προς την ημερομηνία αυτήν της 9ης Ιουνίου, νομίζω ότι ο κόσμος αρχίζει λίγο να συνειδητοποιεί ότι οι ευρωεκλογές είναι κάτι που τον αφορά», λέει η υποψήφια ευρωβουλευτής για τη συμμετοχή στην κάλπη της 9ης Ιουνίου.

«Το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε στην κοινωνία είναι ότι μας αφορά, γιατί η Ευρώπη λαμβάνει αποφάσεις και νομοθετεί για πολύ σοβαρά ζητήματα που αφορούν τη χώρα μας. Πολλά από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν πρακτική εφαρμογή την καθημερινότητά μας, έρχονται από εκεί».

«Τα αποτελέσματα σίγουρα θα προβληματίσουν όλα τα κόμματα και θα πρέπει να δούμε το γιατί. Εγώ θεωρώ ότι υπάρχει και κόσμος που έχει κουραστεί από τις εκλογές γιατί σχεδόν έναν χρόνο πριν είχαμε εθνικές εκλογές», συμπληρώνει.

«Νούμερο ένα πρόβλημα η ακρίβεια»

Η ίδια αναφέρθηκε στην ακρίβεια που μαστίζει τα νοικοκυριά και παραμένει το νούμερο ένα πρόβλημα για τους Έλληνες καταναλωτές.

«Είναι το νούμερο ένα πρόβλημα και το παράπονο που αντιμετωπίζω από τον κόσμο. Υπάρχει μια υπερτιμολόγηση και υπάρχει και μία σχετική ερώτηση από τον πρωθυπουργό σε σχέση με την υπερτιμολόγηση κάποιων πολυεθνικών για το πώς διαφοροποιούνται οι τιμολογήσεις ξεχωριστά στα ευρωπαϊκά κράτη – μέλη. Πρέπει να το δούμε ευρωπαϊκά και συνολικά για να δούμε γιατί υπάρχουν αυτές οι τιμολογήσεις στη δική μας χώρα και να δούμε πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό να μειωθεί».

«Με ενδιαφέρουν όλοι οι κοινωνικοί τομείς που αφορούν τη γυναίκα»

«Με ενδιαφέρουν όλοι οι κοινωνικοί τομείς που αφορούν τη γυναίκα, τη θέση της στη χώρα μας και την Ευρώπη. Θεωρώ ότι η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να το δούμε πολύ σοβαρά, όπως και την αύξηση της παραβατικότητας των ανηλίκων».

«Θα ήθελα να ασχοληθώ με τους κοινωνικούς τομείς που αφορούν την καθημερινότητά μας, τα παιδιά μας και στο θετικό πρόσημο, έχει πολύ ενδιαφέρον για εμάς να βρούμε τον τρόπο λύνοντας και το δημογραφικό, μέσα από δράσεις οι οποίες θα βοηθήσουν τη νέα γενιά».