Με δυο στόχους θα κινηθεί το επόμενο διάστημα και έως τις ευρωεκλογές η κυβέρνηση, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι σε πρώτο πλάνο με περιοδείες αλλά και τηλεοπτικές εμφανίσεις, όπως αυτή που θα κάνει σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο πρώτος στόχος είναι να αναδειχθεί γλαφυρά ο κίνδυνος της πολιτικής αστάθειας.

Έτσι, η κυβέρνηση θα απευθύνεται διαρκώς στην εκλογική της βάση τονίζοντας ότι στις κάλπες της 9ης Ιουνίου θα κριθεί η πολιτική σταθερότητα του τόπου, αν υπάρξει ένα κακό αποτέλεσμα για τη ΝΔ. Περιγράφοντας μάλιστα αυτή την πολιτική αστάθεια, κυβερνητικά στελέχη τόνιζαν στο Newsbeast ότι, αν τώρα που η κυβέρνηση έχει στη φαρέτρα της την ισχυρή λαϊκή εντολή του 41% η αντιπολίτευση ζητεί εκλογές, οι τόνοι θα ανέβουν επικίνδυνα σε περίπτωση που στις ευρωεκλογές λάβει ποσοστό πάνω ή κοντά στο 30%. Η πολιτική ζωή του τόπου θα αναλώνεται σε αχρείαστες εντάσεις με μόνο στόχο από την αντιπολίτευση το μικροπολιτικό όφελος.

Ο δεύτερος στόχος είναι να φανεί ξεκάθαρα η ένδεια των θέσεων των πολιτικών αντιπάλων της Νέας Δημοκρατίας και να αποκαλυφθούν τα fake news, οι θεωρίες συνωμοσίας αλλά και το γεγονός ότι ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο θέλουν να κυβερνήσουν και ο οποίος μας οδήγησε σε περιπέτειες στο πρόσφατο παρελθόν. Γι’ αυτό και θα απαντούν με στοιχεία σε οποιαδήποτε καταγγελία ή κατηγορία απευθύνεται στην κυβέρνηση.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού σχολίαζαν για παράδειγμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων απέναντι στα μέτρα που παρουσίασε η κυβέρνηση κατά της ενδοσχολικής βίας με στελέχη του να τα συνδέουν με την τραγωδία των Τεμπών αλλά και να ισχυρίζονται ότι τα μέτρα σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που απασχολεί την κοινωνία «επιστρατεύτηκαν» για αντιπαρισπασμό στο θέμα της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να στοιχηθεί πίσω από μια εθνική γραμμή για ένα κοινωνικό πρόβλημα που απλώνεται οριζόντια. Και φοβούμαστε ότι δεν θα είναι και η τελευταία», έλεγαν.

Επίσης, όσον αφορά τη διαγραφή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μπαράν Μπουρχάν, διερωτώνται πως ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέβασε υποψήφιο έναν υπόδικο βουλευτή που ήταν ελεύθερος με εγγύηση και παράλληλα υψώνει τη σημαία του κράτους δικαίου.

Παράλληλα με τα παραπάνω, ο πρωθυπουργός θα δώσει έμφαση και στη συνέχεια που πρέπει να δοθεί στη συνετή οικονομική πολιτική και όχι στην παροχολογία χωρίς αντίκρισμα της αντιπολίτευσης. Ήδη χθες, ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε από το Φόρουμ των Δελφών τις βασικές παρεμβάσεις που θα περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2025 σε σχέση με την ενίσχυση εισοδημάτων και τη μείωση φόρων και εισφορών.

Κυριάκος Μητσοτάκης

«Είναι άλλη μια απόδειξη ότι το μέρισμα της ανάπτυξης αποδίδεται στους πολίτες και ειδικά σε αυτούς που το έχουν ανάγκη, αλλά και ότι η κυβέρνηση τηρεί στο ακέραιο τις προεκλογικές της δεσμεύσεις», έλεγαν από το κυβερνητικό επιτελείο.

Σήμερα ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Λιθουανία για τη Σύνοδο Κορυφής της πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών, στην οποία συμμετέχουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων 13 ευρωπαϊκών χωρών και είναι μέλος και η Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει τον ρόλο και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα στον Διάδρομο αυτό με έργα αναβάθμισης υποδομών, και εγχειρήματα διασυνδεσιμότητας με γειτονικές χώρες που την αναδεικνύουν σε κόμβο ενέργειας, μεταφορών και logistics στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Βαρσοβία, όπου θα μετάσχει στο δείπνο εργασίας ευρωπαίων ηγετών που οργανώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, για διαβουλεύσεις πάνω στη Στρατηγική Ατζέντα της ΕΕ (ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου) και την Παρασκευή θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ.