Για τα απογευματινά χειρουργεία, που έκαναν πρεμιέρα στα δημόσια νοσοκομεία πριν από λίγα 24ωρα, μίλησε την Πέμπτη, 14/3, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, γίνονται διαγωνισμοί για πρόσληψη αναισθησιολόγων, ωστόσο κηρύσσονται άγονοι, καθώς δεν υπάρχει ανταπόκριση.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι στόχος της μεταρρύθμισης είναι η αύξηση των μισθών, ωστόσο πρέπει να βρεθούν τρόποι, ώστε το κράτος να αντέξει δημοσιονομικά το οικονομικό βάρος.

Όπως εξήγησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, οι γιατροί δεν επιλέγουν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς «τα χρήματα που τους δίνει το ΕΣΥ δεν τους ικανοποιούν. Η αντιπολίτευση λέει πως θα διπλασιάσει τους μισθούς. Για να γίνει αυτό χρειάζονται 3 δισ. ευρώ. Πού θα βρεθούν

Ακολούθως υποστήριξε ότι τα νοσοκομεία που θα πραγματοποιούν απογευματινά χειρουργεία στην Αττική, και συγκεκριμένα ο Ευαγγελισμός, το Γεννηματάς, το ΚΑΤ και το Σωτηρία, για να τα οργανώσουν σημαίνει ότι βρήκαν προσωπικό.

Αναφορικά με τη δήλωση του Πάρι Κουκουλόπουλου ότι η ΝΔ πριμοδοτεί ως αντίπαλο τον κ. Κασσελάκη, γιατί φοβάται τον Ανδρουλάκη, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «ο κ. Ανδρουλάκης είχε την ευκαιρία να φύγει το ΠΑΣΟΚ πολύ μπροστά και να εδραιώσει πολιτική κυριαρχία ως αντιπολίτευση, αλλά την έχασε». Εκτίμησε δε ότι «η στροφή για την καταψήφιση στο νόμο των ιδιωτικών πανεπιστημίων τον φέρνει στην τρίτη, μπορεί και στην τέταρτη, θέση».

Όσον αφορά τις επιθέσεις που εξαπολύει στον Στέφανο Κασσελάκη, σημείωσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει παραβιάσει τον νόμο του Αλέξη Τσίπρα. «Την ημέρα που εξελέγη πρόεδρος έπρεπε να είχε αποχωρήσει από τις εταιρίες του, να μην τις είχε παραχωρήσει σε παρένθετα πρόσωπα, να είχε καταθέσει πόθεν έσχες, αλλά δεν έκανε τίποτα από αυτά», υπογράμμισε ενδεικτικά.

Αναφερόμενος στο μπαράζ των καμένων οχημάτων στην Πανεπιστημιούπολη σημείωσε ότι είναι προφανές ότι προέρχεται από τη βία της άκρας αριστεράς και πως δεν είναι κάτι καινούριο στην Ελλάδα.

Τέλος, για το βίντεο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την παρουσίασή του στον στρατό, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Εικάζω ότι περισσότερη ώρα του πήρε να γυρίσει το βίντεο από όσο θα κρατήσει η στρατιωτική του θητεία», ενώ εκτίμησε ότι το κόστος του βίντεο ανέρχεται «σε 50.000- 100.000 ευρώ»!