Σειρά συναντήσεων του Ευρωπαίου επίτροπου για την Εσωτερική Αγορά, Μισέλ Μπαρνιέ.

Στο Βέλγιο βρίσκονται σήμερα η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, και υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννης Ραγκούσης, οι οποίοι θα συναντηθούν με τον επίτροπο Περιβάλλοντος, Γάνες Ποτότσνικ, με θέμα τους παράνομους χώρους υγειονομικούς ταφής στην Ελλάδα.

Αναλυτικά σήμερα:

08:00: Συνάντηση με τον Ευρωπαίο επίτροπο για την Εσωτερική Αγορά, Μισέλ Μπαρνιέ, θα έχει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

08:30: Ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, Μισέλ Μπαρνιέ, θα πραγματοποιήσει συνάντηση με εκπροσώπους ελληνικών τραπεζών.

10:00: Ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, Μισέλ Μπαρνιέ, θα συναντηθεί με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στο υπουργείο.

10:30: Ομιλία από τον Ευρωπαίο επίτροπο για την Εσωτερική Αγορά, Μισέλ Μπαρνιέ, κατά τη διάρκεια Συνάντησης Εργασίας, με θέμα: “Η εφαρμογή της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ενιαία Αγορά”.

Η συνάντηση αυτή οργανώνεται με πρωτοβουλία της Γενικής Διεύθυνσης “Εσωτερική Αγορά” της ΕΕ σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και την Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, με σκοπό την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εκπροσώπων των αρμόδιων Υπουργείων και του Επιτρόπου, στο υπουργείο Οικονομικών.

11:00: Στην 1η Σύνοδο της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΑ, στις Βρυξέλλες, θα συμμετάσχει, με την ιδιότητα του Αντιπρόεδρου, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσιπρας, ο οποίος θα κάνει δηλώσεις, στο Ευρωκοινοβούλιο.

11:00: Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, θα συναντηθεί με το Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς, στα γραφεία του κόμματος (Συγγρού 47).

11:40: Ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, Μισέλ Μπαρνιέ, θα συναντηθεί με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος.

12:00: Ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, Μισέλ Μπαρνιέ, θα δώσει συνέντευξη Τύπου, που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα.

13:00: Συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Παιδείας, από το ΠΑΜΕ.

13:05: Ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, Μισέλ Μπαρνιέ, θα συναντηθεί θα συναντηθεί εθιμοτυπικά με τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο.

13:10: Ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, Μισέλ Μπαρνιέ, θα απευθύνει ομιλία προς τα μέλη των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

13:30: στον προαύλιο χώρα του υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας (Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε1-Ε2 Λιμένα Πειραιά), η τελετή παράδοσης-παραλαβής του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος

14:00: στο Προεδρικό Μέγαρο, ο προέδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα για τους εργαζόμενους στην προεδρία.