Επίθεση στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος παραδέχθηκε με υπερηφάνεια, όπως είπε, ότι όχι μόνο ότι ήταν εκ των συντακτών αλλά ήταν ο εμπνευστής του άρθρου που ζητούσε την περικοπή χρηματοδότησης για την Ελλάδα, κάτι το οποίο δεν θα συμβεί, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Αυτά δεν έχουν προηγούμενο», είπε ακόμα και τόνισε πως «είναι μια σειρά σε θλιβερά επεισόδια. Θυμάστε τη μικρή Μαρία στον Έβρο και άλλα περιστατικά συκοφάντησης της χώρας».

«Η κ. Ασημακοπούλου έχει απαντήσει – Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εργαλειοποιήσει τα πάντα»

Ο κ. Μαρινάκης ρωτήθηκε και για την υπόθεση της αποστολής email σε απόδημους ενόψει των ευρωεκλογών από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και είπε ότι γενικά το ζήτημα της προστασίας προσωπικών δεδομένων έχει απασχολήσει πολύ σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας και για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση με το που εξελέγη το 2019 ενέταξε την ευρωπαϊκή οδηγία στο εσωτερικό μας δίκαιο.

«Η κα Ασημακοπούλου ως ευρωβουλευτής έχει δώσει τις δικές της απαντήσεις. Έχει δώσει πολλές μάχες για την χώρα της και έχει πρωτοστατήσει στην αντιμετώπιση του κύματος των fake news», είπε.

Τόνισε ακόμα ότι ο πρωθυπουργός είναι εκείνος που θα ανακοινώσει όλους τους εν δυνάμει υποψήφιους ευρωβουλευτές ενώ πρόσθεσε ότι η έρευνα δεν γίνεται από την κυβέρνηση αλλά από τις ανεξάρτητες αρχές. «Η κυβέρνηση, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε άλλα χρόνια, δεν παρεμβαίνει στις ανεξάρτητες αρχές. Αλίμονο αν παρενέβαινε η κυβέρνηση σε μια ανεξάρτητη αρχή», είπε.

Σε άλλο σημείο ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε: «Ο κλασσικός ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εργαλειοποιήσει οποιοδήποτε ζήτημα. Η επιστολική ψήφος δεν είναι καμπάνια αλλά κάτι που διευκολύνει τους Έλληνες του εξωτερικού. Αυτό το οποίο συνέβη με την κα Ασημακοπούλου δεν έχει να κάνει με το αδιάβλητο της επιστολικής ψήφου».