Ως ένα θετικό βήμα χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης, την εκδήλωση των τριών στελεχών (Τεμπονέρα, Χριστοδουλάκη, Αχτσιόγλου), που διοργάνωσε η «Εφημερίδα των Συντακτών», αναφορικά με το «ποιος θα κερδίσει τον Μητσοτάκη». Παράλληλα, το πολύπειρο στέλεχος άφησε σαφείς αιχμές κατά του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Attica TV ο κ. Καστανίδης άφησε αιχμές εναντίον της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και για τη γρίνια που προκλήθηκε από την εκδήλωση αυτή. «Προφανώς, οι μεγάλοι ηγέτες έχουν μια τεράστια ευρυχωρία και δεν έχουν προβλήματα να φοβούνται και τη σκιά τους. Οι μικροί και οι ελάχιστοι ηγέτες φοβούνται και τη σκιά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όταν πριν πολλά χρόνια γίνονταν συζητήσεις, για παράδειγμα, για το Μακεδονικό και γίνονταν εκδηλώσεις, θα σας πω ένα παράδειγμα για το Μακεδονικό: ήταν στις αρχές τις δεκαετίας του 1990, ήταν σε μεγάλη έξαρση. Υπήρχαν εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαμε και οργανώναμε από κοινού, συμμετείχα με τον συγχωρεμένο τον Λεωνίδα Κύρκο και με τον Κώστα Καραμανλή, τον νεότερο Κώστα Καραμανλή. Δεν διανοήθηκε ποτέ ο Ανδρέας Παπανδρέου, να μου πει «Παλικάρι μου, πήρες την άδειά μου, για να πας;» Προφανώς οι μεγάλοι ηγέτες έχουν μια τεράστια ευρυχωρία και δεν έχουν προβλήματα να φοβούνται και τη σκιά τους. Οι μικροί και οι ελάχιστοι ηγέτες φοβούνται και τη σκιά τους».

Εν συνεχεία, ο κ. Καστανίδης είπε: «Πίστευα και πιστεύω ότι είναι μια θετική εκδοχή της δημόσιας ζωής, να υπάρχει διάλογος μεταξύ στελεχών διαφορετικών κομμάτων, πόσο όταν ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο. Συνεπώς όλη αυτή η γκρίνια, που προηγήθηκε από διάφορες κομματικές γραφειοκρατίες, θεωρώ ότι δεν έχουν απολύτως κανένα ενδιαφέρον. Έχει, κατά την άποψή μου, μόνο θετικά αποτελέσματα, όταν γίνεται μια σοβαρή ανταλλαγή απόψεων για τα μεγάλα θέματα της χώρας. Αν δε θέλεις να γίνει κάτι στο αίτημα της κεντροαριστεράς, αρχίζεις και λες… οι κορυφές είναι άλλο πράγμα, η βάση είναι άλλο πράγμα. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για συνεργασίες εδώ, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για συνεργασίες εκεί. Είναι όπως ακριβώς γινόταν η συζήτηση, γιατί ο τάδε από το τάδε κόμμα πηγαίνει να συνομιλήσει, χωρίς να έχει ενημερώσει τους αρχηγούς».