«Το να μπλοκάρεις έστω και για μία ώρα τις εξετάσεις των φοιτητών δεν είναι σε καμία περίπτωση ούτε ακτιβισμός, ούτε ένα κοινωνικό μέτρο ή μια επαναστατική κίνηση. Είναι μια βαθιά παράνομη κίνηση, η οποία μάλιστα εμποδίζει φοιτητές να δώσουν τις εξετάσεις τους. Παρεμποδίζει τη λειτουργία του πανεπιστημίου» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στο σαμποτάζ στις εξετάσεις μέσω Διαδικτύου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, φοιτητές και διοικητικοί «έριξαν» τον server του Πανεπιστημίου Αθηνών, προκειμένου να μπλοκάρουν τις ηλεκτρονικές εξετάσεις.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι «έχει καθήκον ο καθένας που κατέχει το οποιοδήποτε αξίωμα, είτε σε επίπεδο πανεπιστημίου, είτε κυβέρνησης, είτε σε οποιοδήποτε επίπεδο, να ασκεί τα καθήκοντά του, όπως προβλέπει ο νόμος. Εφόσον ένας πρύτανης, για παράδειγμα, αντιλαμβάνεται και ενημερώνει ότι τελείται μια παράνομη πράξη, πρέπει να ακολουθήσει ό,τι προβλέπει ο νόμος για τους δράστες αυτής της πράξης και να επιβάλει, εφόσον πιστοποιηθεί ότι συνέβη οτιδήποτε παράνομο, τις προβλεπόμενες ποινές».

Επίσης, τόνισε ότι προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της εξεταστικής για τους φοιτητές, η εφαρμογή του νόμου- όπου καλούνται οι Αρχές- με έναν σωστά επιχειρησιακό τρόπο και «από εκεί και πέρα να διανύσουμε και την υπόλοιπη απόσταση ως κράτος».

«Είμαστε η πρώτη κυβέρνηση, που ξεκινήσαμε να τη διανύουμε, έτσι ώστε να μην είναι καν είδηση η εκκένωση μιας κατάληψης» σημείωσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.