Δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αλλά και το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής άσκησε ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Δημήτρης Κουτσούμπας, για τη συναινετική στάση που κράτησαν τα δύο κόμματα στο νομοσχέδιο που αφορά την επιστολική ψήφο.

Ο κ. Κουτσούμπας αποκάλεσε «γνωστά συνεταιράκια» της κυβέρνησης τα εν λόγω δύο κόμματα και ζήτησε να αποσύρουν τη στήριξή τους στο «κατάπτυστο νομοσχέδιο», όπως το χαρακτήρισε. «Είναι το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε, γιατί δήθεν σας εξαπάτησε η κυβέρνηση και χάλασε η σούπα της συναίνεσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γ.γ. του ΚΚΕ μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ζήτησε μάλιστα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο αλλά και η τροπολογία που αφορά τη διεύρυνση της επιστολικής ψήφου και για τις εθνικές εκλογές, καθώς, όπως υποστήριξε, τίθεται θέμα χειραγώγησης της ψήφου και κατά την άποψή του δεν διασφαλίζεται η μυστικότητα της ψήφου.

Επιπλέον, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στο όριο εισαγωγής στη Βουλή, λέγοντας ότι είναι αντιδημοκρατικό το 3% και πως πρέπει να μειωθεί το όριο τόσο στις εθνικές εκλογές όσο και στις ευρωεκλογές. Τέλος, ζήτησε να καταργηθεί και το μπόνους των βουλευτικών εδρών, ώστε να εκπροσωπούνται όλες οι ψήφοι ισότιμα.