Την βασιλόπιτα των κοινοβουλευτικών συντακτών και των φωτορεπόρτερ που απαθανατίζουν τα όσα τεκταίνονται έκοψε σήμερα στην αίθουσα του εντευκτηρίου ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

Προκειμένου να τονίσει τη σημασία του δημοσιογραφικού έργου στην επιτυχημένη λειτουργία του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος, ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε την εξής ιστορική αναφορά:

«Είναι εντυπωσιακό, μιας και τα τελευταία χρόνια ασχοληθήκαμε πολύ με τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, να δει κανείς ότι το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδος, το προσωρινό Πολίτευμα της Επιδαύρου, τον Ιανουάριο του 1822, πριν 202 χρόνια δηλαδή, έχει ένα άρθρο ανάμεσα στα 110 άρθρα, το 44 νομίζω, το οποίο λέει ότι στις τακτικές και τις έκτακτες συνελεύσεις του βουλευτικού σώματος επιτρέπεται η παρουσία εφημεριδογράφου – αυτή η διατύπωση είναι λίγο πιο καθαρευουσιάνικη – και προβλέπει επίσης ότι αν αποφασιστεί η συνέλευση να είναι μυστική τότε μόνο δεν επιτρέπεται η παρουσία εφημεριδογράφων. Δηλαδή το Ελληνικό Σύνταγμα, από την αυγή του ελληνικού συνταγματισμού, από το ξεκίνημα, προβλέπει την παρουσία σας εδώ».

Κλείνοντας ο κ. Τασούλας τόνισε ότι «οι ευχές είναι για να πιάνουν. Και εύχομαι οι ευχές, που εκπέμπω σήμερα προς εσάς για υγεία, επαγγελματική και οικογενειακή προκοπή, να πιάσουν στο μεγαλύτερο μέρος τους», ευχαριστώντας παράλληλα τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και τους φωτορεπόρτερ τόσο για τη συνεργασία όσο και για την κριτική τους, η οποία όπως ανέφερε «μας κάνει καλύτερους».

Ο Πρόεδρος της Βουλής προσέφερε σε όλους ένα γούρι για το 2024, καθώς και καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ήπειρο.