Σαρωτικές αλλαγές σε πρόσωπα και ρόλους αναμένεται να φέρουν οι τακτικές κρίσεις των ανωτάτων και ανωτέρων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που ξεκινούν σήμερα το μεσημέρι με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Συγκεκριμένα, στις 12:30, ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να οδηγηθεί σε αποστρατεία ο νυν Αρχηγός του Σώματος, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, όπως και το σύνολο πιθανότατα των αντιστράτηγων. Οι ίδιες πήγες αναφέρουν ότι νέος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να αναλάβει ο επικεφαλής του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Δημήτρης Μαλλιός.

Εκτός από την Κατεχάκη, πάντως, αναμένονται μεγάλες αλλαγές και στην ΓΑΔΑ τόσο στον κλάδο Τάξης όσο και στον κλάδο Ασφάλειας. Ο νυν Αττικάρχης, υποστράτηγος Αστέριος Μαντζιώκας, αναμένεται να προαχθεί και να αναλάβει καθήκοντα Επιτελάρχη του Σώματος, με τον νυν διοικητή της Ασφάλειας Αττικής, Ιωάννη Σκούρα, να τον διαδέχεται.

Πληροφορίες αναφέρουν, τέλος, ότι θα γίνει βαθιά βουτιά στην επετηρίδα τόσο των ανωτάτων (σ.σ. υποστράτηγοι και ταξίαρχοι) όσο και των ανωτέρων (σ.σ. αστυνομικοί διευθυντές και υποδιευθυντές) αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να φέρνει σε κομβικούς ρόλους πρόσωπα της εμπιστοσύνης του.