Να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών από τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό βουλευτών επιθυμούν στην κυβέρνηση και για τον λόγο αυτό ξεκινά από αύριο ένα διήμερο «φροντιστήριο» στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στην οδό Πειραιώς.

Εκεί, σε δυο ομάδες οι βουλευτές του κόμματος ακούσουν όσα έχουν να τους πουν ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος ο οποίος και θα αναλύσει το νομοσχέδιο, οι αντιπρόεδροι του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα. Προαιρετική είναι η παρουσία υπουργών και υφυπουργών καθώς και εκεί κάποιοι έχουν εκφράσει δημόσια τις αντιρρήσεις τους (Μάκης Βορίδης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης).

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ξεχώριζαν μάλιστα την παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη στα πρόσωπα που θα απευθυνθούν στους βουλευτές καθώς πρόκειται για έναν πολιτικό που βρίσκεται ιδεολογικά στα δεξιά της ΝΔ και μάλιστα δεν είχε ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης.

Ο ίδιος, μάλιστα με άρθρο του στα ΝΕΑ εξήγησε λεπτομερώς γιατί ακούγοντας τον πρωθυπουργό στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε πείστηκε ότι και συμφώνησε με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr το κλίμα έχει αρχίσει να αλλάζει και μάλιστα έχουν γίνει κάποιες επικοινωνίες σε ανώτατο επίπεδο.

Κομματική πειθαρχία δεν υπάρχει για τους γαλάζιους βουλευτές, ωστόσο είναι δεδομένο πως στο κυβερνών κόμμα δεν θέλουν να υπάρξουν διαρροές.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκφράζουν την πεποίθηση ότι όσο θα προχωρά ο διάλογος τόσο κάποιοι που αμφιταλαντεύονται θα πειστούν ότι το νομοσχέδιο αυτό έρχεται να αποκαταστήσει αδικίες στην κοινωνία και υπογραμμίζουν μάλιστα ότι ο νόμος αυτός δεν θα στερήσει δικαιώματα από κάποιους για να τα παραχωρήσει σε κάποιους άλλους, το αντίθετο.

Καμία έκπληξη από την τοποθέτηση Σαμαρά

Και αν μπορεί να θεωρηθεί ευχάριστη έκπληξη η στάση του Άδωνι Γεωργιάδη, η στάση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά χαρακτηρίζεται από κυβερνητικές πηγές αναμενόμενη.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν και όπως άλλωστε συνηθίζει το Μαξίμου δεν πρόκειται να απαντήσει ούτε στο σχόλιο που έκανε ο κ. Σαμαράς περί αποχής ούτε δεν θέλει να σηκώσει τους τόνους.

Παρακολουθούν ταυτόχρονα με ενδιαφέρον όσα συμβαίνουν στα κόμματα της αντιπολίτευσης και τις αντιδράσεις που διατυπώνονται και εκεί αλλά και τις παλινωδίες τα τελευταία 24ωρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με το θέμα της κομματικής πειθαρχίας αλλά και την ρήξη στις σχέσεις με αφορμή το θέμα αυτό ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον Παύλο Πολάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Πέμπτη στο Star δήλωσε ότι θα επιβάλλει κομματική πειθαρχία για να έρθει 24 ώρες αργότερα η εκπρόσωπός του Δώρα Αυγέρη και να δηλώσει ότι η κομματική πειθαρχία δεν συνεπάγεται και διαγραφές.

«Μέσα σε 24 ώρες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει για ακόμα μία φορά να ζαλιστεί ο ίδιος από τις αλλεπάλληλες στροφές 180 μοιρών τις οποίες άλλωστε συνηθίζει», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός.