«Νιώθω πολύ μεγάλη τιμή και ευθύνη. Το έργο της κυβέρνησης εμπνέει και το να σταθείς αντάξιος αυτής της εμπιστοσύνης είναι ο φάρος, για να δημιουργείς και να προφέρεις», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ιωάννα Λυτρίβη, στην πρώτη της συνέντευξη υπό τα νέα κυβερνητικά καθήκοντα. Μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» είπε πως την κάλεσε στο τηλέφωνο ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μισή ώρα πριν ανακοινωθεί η τοποθέτησή της στο υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να την ενημερώσει ότι εισέρχεται στο κυβερνητικό σχήμα.

«Ο πρωθυπουργός ξέρει τη δουλειά μου, τις σπουδές μου και το πάθος μου στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, που είναι ο μεγάλος πυλώνας για οποιοδήποτε βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης», είπε χαρακτηριστικά η νέα υφυπουργός και πρόσθεσε: «Νιώθω πολύ μεγάλη τιμή και ευθύνη, πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα σχετικά με το πλέγμα των πρωτοβουλιών που πρέπει να αναληφθούν ως συνέχεια των προσπαθειών μιας πενταετίας, για να ενισχυθεί το αποπαίδι της εκπαίδευσης, που είναι η επαγγελματική κατάρτιση».

Μίλησε επίσης για «τεράστια πρόκληση», αφού, όπως είπε, «τα δεδομένα είναι αντιφατικά με ιστορική μείωση της ανεργίας και, στον αντίποδα, έχουμε επιχειρήσεις που δεν βρίσκουν ανθρώπινο δυναμικό, ενώ οι καταρτισμένοι φεύγουν στο εξωτερικό.