Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας την μείωση της ανεργίας με βάση τα επίσημα στοιχεία, ανέφερε πως αυτό οφείλεται στις στοχευμένες παρεμβάσεις που πραγματοποίησε το υπουργείο Εργασίας.

Ο υπουργός σε ανάρτηση που έκανε στην πλατφόρμα Χ, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «τίποτα δεν μου δίνει περισσότερη χαρά από το να βλέπω ότι οι κόποι μας και η δουλειά μας στο υπουργείο Εργασίας έχουν αποδώσει. Τα νέα αναβαθμισμένα προγράμματα απασχόλησης, που σχεδιάζουμε σε συνεργασία με τη ΔΥΠΑ, η καταπολέμηση της “μαύρης” και αδήλωτης εργασίας και οι στοχευμένες παρεμβάσεις μας στην αγορά εργασίας, έχουν τελεσφορήσει και τα ποσοστά της ανεργίας το αποδεικνύουν αυτό».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του υπουργού Εργασίας:

«Έσπασε το “φράγμα” του 10% το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Ειδικότερα, στο 9,6% ανήλθε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο του 2023 έναντι 11,8% τον Οκτώβριο του 2022 και του αναθεωρημένου προς τα πάνω 10,3% τον Σεπτέμβριο του 2023, υποχωρώντας κάτω από το 10%, για πρώτη φορά, από τον Ιανουάριο του 2009.

Τίποτα δεν μου δίνει περισσότερη χαρά από το να βλέπω ότι οι κόποι μας και η δουλειά μας στο υπουργείο Εργασίας έχουν αποδώσει. Τα νέα αναβαθμισμένα προγράμματα απασχόλησης, που σχεδιάζουμε σε συνεργασία με τη ΔΥΠΑ, η καταπολέμηση της “μαύρης” και αδήλωτης εργασίας και οι στοχευμένες παρεμβάσεις μας στην αγορά εργασίας, έχουν τελεσφορήσει και τα ποσοστά της ανεργίας το αποδεικνύουν αυτό.

Είμαι βέβαιος ότι η καθοδική πορεία του ποσοστού της ανεργίας θα συνεχίσει και τους επόμενους μήνες, ανοίγοντας τον δρόμο για μία νέα αγορά εργασίας με περισσότερες και πιο καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας».