Χωρίς αντίπαλο τρέχει η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata, στην οποία καταγράφει διαφορά 22 μονάδων από το δεύτερο κόμμα.

Οι ανατροπές όμως γίνονται στη συνέχεια, καθώς πέραν του γεγονότος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την «πλάτη» του ΠΑΣΟΚ για 3η συνεχόμενη δημοσκόπηση, πλέον βρίσκεται στα «ίσια» με το ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου της έρευνας, η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη με 34%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 12%, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταγράφουν από 10,5%. Η Ελληνική Λύση βρίσκεται στο 4%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 3,5% και κάτω από το όριο της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης οι Σπαρτιάτες με 2,5% και η Νίκη με 2,5%.

Δημοφιλέστερος ο Μητσοτάκης

Οι νίκες της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζονται και στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει 33% θετικές γνώμες. Ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 23%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 18%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 15%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 13%, ο Στέφανος Κασσελάκης με 11%, ο Δημήτρης Νατσιός με 4% και τέλος ο Βασίλης Στίγκας με 3%.

Στο ερώτημα ποιο κόμμα κάνει την ουσιαστικότερη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, το 39% απαντά κανένα. Το ΚΚΕ δηλώνει το 17%, το ΠΑΣΟΚ απαντά το 15%, η Ελληνική Λύση το 11%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 9%, η Πλεύση Ελευθερίας το 4%, η Νίκη 2% και οι Σπαρτιάτες 1%.