Τα πολιτικά απόνερα της διπλής παρουσίας του πρωθυπουργού στις εκδηλώσεις για τη Μαριέττα Γιαννάκου και τον Κώστα Σημίτη πυροδότησαν τον δημόσιο διάλογο με επίκεντρο τον χώρο του κέντρου στον οποίο στοχεύουν τα κόμματα εξουσίας.

Μάλιστα το αιχμηρό σχόλιο του Στέφανου Κασσελάκη εξηγώντας την απόφασή του να μην παραστεί στην τιμητική εκδήλωση για τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη κάνοντας λόγο «για διαπλοκή αυτών των ετών» για «σπατάλη δις του Ελληνικού λαού» που δεν προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ξεσήκωσε «τσουνάμι» αντιδράσεων τόσο από τη ΝΔ, όσο και από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

«Να διαβάσει την πρόσφατη ιστορία» κάλεσε τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θυμίζοντας το τρίτο -όπως είπε – αχρείαστο μνημόνιο που υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία και φόρτωσε με χρέη τη χώρα, τονίζοντας ότι όπως υπάρχει συνέχεια στο κράτος, υπάρχει και στα κόμματα.

«Ο κύριος Κασσελάκης δεν ίδρυσε έναν νέο πολιτικό φορέα, το κόμμα προϋπήρχε και τα έργα και οι ημέρες του είναι δυστυχώς ακόμα νωπά στη μνήμη μας» πρόσθεσε ο Παύλος Μαρινάκης, ενώ το γάντι σήκωσε και εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη καλώντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «να διαβάσει την ιστορία των χρεών των κομμάτων που χρεοκόπησαν τη χώρα και έφεραν τόσα δεινά στο λαό».

Σκληρή ήταν η αντίδραση και της Χαριλάου Τρικούπη με τον εκπρόσωπο του κόμματος, Θανάση Γκλαβίνα να εγκαλεί τον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας: «Φαίνεται ότι όχι μόνο δεν είχε κατασταλάξει ιδεολογικά στα 24 του χρόνια, αλλά αγνοεί και την πρόσφατη ιστορία της χώρας. Η προσφορά του πρώην Πρωθυπουργού αναγνωρίζεται, ακόμη και από τους ορκισμένους ιδεολογικούς του αντιπάλους» συμπλήρωσε δε: «Επαναλαμβάνοντας τον χυδαίο λαϊκισμό κατά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κασσελάκης αποδεικνύει ότι μέντοράς του είναι ο κ. Πολάκης».

Συγκλίσεις και διεύρυνση

Το πολυσυλλεκτικό μοντέλο διακυβέρνησης προτάσσει η ΝΔ με στόχο τις μεγάλες αλλαγές που επιχειρεί να υλοποιήσει για να αλλάξει πίστα η χώρα. «Μας ενδιαφέρουν και οι διευρύνσεις και οι συγκλίσεις και είναι πολύ σημαντικό, όταν έρχονται άνθρωποι να συνταχθούν και από άλλους πολιτικούς χώρους» εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο πρωθυπουργός έχει ξεκάθαρα δηλώσει ότι βγαίνει εκτός κομματικών ορίων στις πολιτικές του επιλογές και το έχει αποδείξει αξιοποιώντας σε υπουργικά και διοικητικά πόστα πρόσωπα που θα προέρχονται από τους κόλπους της ΝΔ αλλά είναι εκφραστές του εκσυγχρονισμού, ενός μοντέλου το οποίου πρεσβεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι η ΝΔ παραμένει πιστή στις ιδέες και τις αξίες της, κάνοντας άνοιγμα στην κοινωνία αλλά και σε στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους ( ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ) τα οποία έχουν προσχωρήσει στο κόμμα και συστρατεύονται στην κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο.