Νέα μέτρα στήριξης μετά τις ανατιμήσεις που παρατηρούνται στο ρεύμα προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Όπως είπε, τις επόμενες ημέρες έως το τέλος του μήνα θα έχουμε ανακοινώσεις από τον αρμόδιο υπουργό περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρο Σκυλακάκη για κάποιες αυξήσεις που υπάρχουν στο ρεύμα. Περισσότερες ανακοινώσεις για περαιτέρω στήριξη.

Θα έχουμε σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο για να μην πληρώσουν οι πολίτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις και άλλες ανατιμήσεις στο ρεύμα.

Για τα δημοσιεύματα για την Ελευσίνα

Ερωτηθείς αν στην Ελευσίνα στήνεται μια «νέα Σούδα», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Να πούμε ότι η επίσημη ενημέρωση που έχουμε για δημοσιεύματα είναι ότι τα C-130 είναι μεταγωγικά αεροσκάφη και όχι μαχητικά. Και επίσης δεν έχει μετατραπεί σε αμερικανική βάση όπως γράφτηκε η 112 πτέρυγα μάχης. Είναι γνωστό σε ποια συμμαχία ανήκει η χώρα μας και ποια είναι η σαφής μας θέση για τις εξελίξεις. Αποτυπώνεται και από τον πρωθυπουργό και από τους αρμόδιους υπουργούς. Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε επιχειρησιακά ζητήματα που σχετίζονται με συμμαχικές υποχρεώσεις μας.

Για το Ισραήλ και την επίσκεψη Μητσοτάκη

«Η Ελλάδα δεν έχει πλέον τον ρόλο του θεατή. Έχουμε διατυπώσει από την πρώτη στιγμή τη στάση μας κοντά στο δικαίωμα του λαού του Ισραήλ για αυτοάμυνα. Ήταν μια σημαντική συνάντηση με τον κ. Νετανιάχου και θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση και ήταν σημαντική και η παρουσία μας στην διεθνή διάσκεψη για τη Μέση Ανατολή. Έχουμε τη δυνατότητα να προτείνουμε συγκεκριμένες λύσεις συμβατές με τις διαχρονικές θέσεις της χώρας μας».

Για το αν υπάρχει σχεδιασμός σε περίπτωση χερσαίας επέμβασης είπε: η χώρα μας έχει ξεκάθαρη θέση και στάση και την επανέλαβα κι εγώ σήμερα και παρακολουθούμε και αξιολογούμε τις εξελίξεις.

Για το αν προβληματίζεται η κυβέρνηση από κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή είπε: δεν έχει νόημα να μιλήσουμε υποθετικά. Ειδικά ως προς το επιχειρησιακό σκέλος καθήκον μου είναι να μένω στις ενημερώσεις των αρμόδιων υπουργείων.

Για την κριτική Κασσελάκη για την επενδυτική βαθμίδα: Ή λαϊκίζει ή καταφέραμε να εξαπατήσουμε τους πάντες

Ερωτηθείς από το Νewsbeast για τη σφοδρή κριτική που άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με αφορμή την αναβάθμιση της οικονομίας και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και μίλησε για κυβερνητική προπαγάνδα απάντησε: «Εδώ συμβαίνουν δυο τινά: Ή ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κατά κανόνα λαϊκίζει και υποβαθμίζει με μια μικρόψυχη λογική μια επιτυχία της χώρας. Που ανήκει στο σύνολο των Ελλήνων και στις θυσίες που έγιναν. Ή έχει καταφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός να κοροϊδέψει τους πάντες. Λένε ότι τους εξαπατήσαμε το 2019 τους εξαπατήσαμε το 2023 και μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης ήρθαμε και τους εξαπατήσαμε. Αλλά εδώ θεωρούν ότι εξαπατήσαμε και μεγάλους οίκους αξιολόγησης και η Uni Credit που θα επενδύσει σε μια μεγάλη τράπεζα. Όλους τους εξαπατήσαμε; Την ΕΚΤ την Eurostat».

«Ευθύνη και των μεγάλων ΠΑΕ και όσων διοικούν το ποδόσφαιρο να προστατεύσουν τον επαγγελματικό αθλητισμό και τις ομάδες»

Για τη βία στα γήπεδα ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή και την διακοπή του ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού.

«Εδώ και 2 μήνες από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού έχουν γίνει συνολικά 47 επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ σε συνδέσμους οπαδών. 148 συλλήψεις έχουν καταγραφεί είτε σε επιχειρήσεις είτε σε ελέγχους σε εβδομαδιαία βάση. Δεν είναι ότι δεν γίνονται έλεγχοι.

Για τους συνδέσμους θα κατατεθεί και νομοθετική πρωτοβουλία που θα υποχρεώνει τις ΠΑΕ να έχουν μόνο μια λέσχη οπαδών. Για την ποινική αντιμετώπιση και εδώ πρέπει να τρέξουν το σύνολο των εμπλεκομένων αρχών για να βρεθούν οι ένοχοι που πέταξαν οτιδήποτε στο γήπεδο. Πίσω από κάθε πράξη υπάρχουν φυσικά πρόσωπα. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά από τη δικαιοσύνη.

Το τρίτο έχει να κάνει με τον ρόλο των ομάδων. Σε επίπεδο πειθαρχικού δικαίου έχουμε ένα πλούσιο νομικό οπλοστάσιο. Είναι ευθύνη και των μεγάλων ΠΑΕ και όσων διοικούν το ποδόσφαιρο να προστατεύσουν τον επαγγελματικό αθλητισμό και τις ομάδες και να επιβληθούν οι μέγιστες δυνατές ποινές».

Για άρθρο 16 και τις απόψεις Κασσελάκη

«Μόνο και μόνο που καθόμαστε την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης να μπορεί να έχει τη δυνατότητα να σπουδάσει αν επιθυμεί και σε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο δεν τιμά το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Μακάρι να δούμε τον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζει υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

Πρόσθεσε ότι μακάρι να ψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ τη διάταξη που δίνει χωρίς προσκόμματα δικαίωμα στους Έλληνες του εξωτερικού να μπορούν να ψηφίζουν.

Για τη συνάντηση Παπανδρέου – Τσίπρα στο Στρασβούργο

«Περάσαμε από την Ελλάδα του Καστελόριζου και των ουρών στα ΑΤΜ στην Ελλάδα με τις θετικές ειδήσεις για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς από το Newsbeast για την πρόσφατη συνάντηση Παπανδρέιυ – Τσίπρα στο Στρασβούργο.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι «Αν βάλει κανείς τις εικόνες αυτές δίπλα στα συγκεκριμένα ονόματα καταλαβαίνει τι συμβαίνει με σαφή τρόπο.»

Τόνισε ακόμα: «Δεν είναι δική μου δουλειά να σχολιάσω τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά. Τα προβλήματα δεν τα λύνουν οι συμμαχίες αλλά οι πολιτικές. Η χώρα δεν πήγε πουθενά ούτε με τα συνθήματα ούτε με κούφιες υποσχέσεις. Εφόσον έχουμε μια ρεαλιστική πρόταση από την αντιπολίτευση τότε μπορούμε να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση».