Στις 21.15 της Τετάρτης 11 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει το debate μεταξύ του Κώστα Μπακογιάννη και του Χάρη Δούκα για το Δήμο της Αθήνας που θα φιλοξενηθεί στην ΕΡΤ.

Σε σχετική ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα ο δήμαρχος Αθηναίων επισημαίνει ότι ζήτησε οι κανόνες να μην είναι ασφυκτικοί όπως στις εθνικές εκλογές. «Είμαστε άλλωστε δύο μόνο και στην αυτοδιοίκηση έχουμε μάθει να συνεργαζόμαστε διαφωνώντας» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπακογιάννης στην ανάρτηση του.

Σε σχετική ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα ο δήμαρχος Αθηναίων επισημαίνει ότι ζήτησε οι κανόνες να μην είναι ασφυκτικοί όπως στις εθνικές εκλογές.

«Είμαστε άλλωστε δύο μόνο και στην αυτοδιοίκηση έχουμε μάθει να συνεργαζόμαστε διαφωνώντας» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπακογιάννης.

Θέλει το ντιμπέιτ και το MEGA

Επιστολή προς τους «μονομάχους» του Δήμου της Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη και τον Χάρη Δούκα έστειλε ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του MEGA, Σταμάτης Μαλέλης.

Με αυτή, ο Σταμάτης Μαλέλης καλεί τους δύο πολιτικούς σε debate ενόψει του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Οι δύο υποψήφιοι του β’ γύρου στο Δήμο Αθήνας, έχουν πάντως ήδη ανακοινώσει τη διοργάνωση του ντιμπέιτ σε αναρτήσεις τους.

Τα αποτελέσματα στο Δήμο της Αθήνας

Στον α’ γύρο των δημοτικών εκλογών, ο Κώστας Μπακογιάννης πήρε το 41,35% των ψήφων που μεταφράζεται σε 57.800 ψήφους. Ακολούθησε ο Χάρης Δούκας με 14,19% και 19.842 ψήφους.

Εκτός β’ γύρου έμεινε ο Κώστας Ζαχαριάδης ο οποίος έλαβε 13,36% 18.668, ενώ με μόλις 600 ψήφους λιγότερες, τέταρτος κατετάγη ο Νίκος Σοφιανός με 12,88% και 18.002 ψήφους.

Ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης έλαβε 8,33% και 11.643 ψήφους ενώ ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης 6,09% και 8.516 ψήφους. Τέλος η Ελένη Παπαδοπούλου πήρε 3,8% και 5.310 ψήφους.

Συνάντηση Δούκα – Ζαχαριάδη την Τρίτη

Aύριο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Χάρη Δούκα με τον Κώστα Ζαχαριάδη. Οι επικεφαλής των δύο συνδυασμών, που πήραν τη 2η και 3η θέση, αντίστοιχα, στις χτεσινές εκλογές για τον Δήμο Αθηναίων, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία και συμφώνησαν να συναντηθούν αύριο Τρίτη (10/10) στις 11.00 το πρωί.

Ο κ. Δούκας διεκδικεί στον επαναληπτικό γύρο τη δημαρχία με τον συνδυασμό «Αθήνα Τώρα» και ο κ. Ζαχαριάδης κατά τη χτεσινή δήλωσή του μετά το πέρας των αποτελεσμάτων, απηύθυνε γενικό κάλεσμα, ενόψει της επαναληπτικής διαδικασίας. «Όπου έχουν περάσει υποψήφιοι από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, πρέπει να στηριχθούν από όλους μας», είπε χαρακτηριστικά.