Με μήνυμα του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεκίνησε η εκδήλωση που οργάνωσε απόψε στην μαρίνα της Πάτρας, η διοικούσα επιτροπή εκλογικής περιφέρειας Αχαΐας της ΝΔ, με αφορμή την συμπλήρωση 49 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος.

Ειδικότερα, όπως τόνισε στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «αυτή η παράταξη είναι ένα με την κοινωνία, ζει δίπλα στον πολίτη, ακούει τις αγωνίες του και αγωνίζεται για την ευημερία του, για αυτό και στέκει στο πλευρό του στις μεγάλες δοκιμασίες, δίνοντας όλες της τις δυνάμεις ώστε να τις μετατρέπει σε ευκαιρίες».

Ακολουθεί το μήνυμα του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Η ΝΔ συμπληρώνει σήμερα 49 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στη δημόσια ζωή. Σχεδόν μισόν αιώνα αγώνων για την ενότητα και την προκοπή όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων. Μένοντας πιστή στις αξίες της πατρίδας και πάντα ανοιχτή στα ρεύματα της διαρκούς ανανέωσης και εκσυγχρονισμού της. Με τη θέση της ακλόνητη στην σωστή πλευρά της ιστορίας. Στα 49 χρόνια που πέρασαν, η ΝΔ έζησε θριάμβους, αλλά και δύσκολες στιγμές. Όπως και ο τόπος. Γιατί αυτή η παράταξη είναι ένα με την κοινωνία. Ζει δίπλα στον πολίτη, ακούει τις αγωνίες του και αγωνίζεται για την ευημερία του. Για αυτό και στέκει στο πλευρό του στις μεγάλες δοκιμασίες. Δίνοντας όλες της τις δυνάμεις, ώστε να τις μετατρέπει σε ευκαιρίες. Έτσι κάνει και τώρα.

Τον Ιούνιο οι Έλληνες μας έδωσαν μία δεύτερη ηχηρή εντολή να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε το 2019. Την εντολή αυτή θα τιμήσουμε με ταπεινότητα, αλλά και με αποφασιστικότητα, παρά τα εμπόδια της συγκυρίας. Με αναχώματα στα κύματα της διεθνούς ακριβείας. Με έργα που θα αποκαθιστούν τις ζημιές από τις επιθέσεις κλιματικής κρίσης. Και ταυτόχρονα, κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις μας.

Ήδη τα πρώτα μας νομοσχέδια ενισχύουν με νέες αυξήσεις το διαθέσιμο εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων. Στο μεταξύ, η πατρίδα συνεχίζει να υποδέχεται τα νέα μαχητικά Rafale, με την πρώτη φρεγάτα Belharra να είναι στο νερό. Ενώ η κυβέρνηση έχει τεθεί σε θέση μάχης απέναντι στις διαχρονικές παθογένειες που εμποδίζουν τον εκσυγχρονισμό.

Η ΝΔ υποδέχεται την επέτειο της ίδρυσής της, πιο ώριμη, αλλά και πιο νέα από ποτέ. Σε μία Ελλάδα ισχυρότερη από ποτέ. Με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη, αλλά και τη μεγαλύτερη υποχώρηση της ανεργίας. Έτοιμη να συνεχίσει στο δρόμο της ευθύνης. Για ένα ασφαλέστερο και αποτελεσματικότερο κράτος. Για μία καλύτερη καθημερινότητα για όλους».

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος σημείωσε ότι «σχεδόν μισό αιώνα πριν, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δημιούργησε ένα κόμμα που έμελλε να γίνει ο ισχυρότερος πολιτικός πόλος στο ελληνικό πολιτικό σύστημα. Η ΝΔ άντεξε και πρωταγωνιστεί, γιατί ως κόμμα με βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία, θεμελιωμένο σε διαχρονικές ηθικές και πολιτικές αξίες, βρήκε τον τρόπο να ανταποκρίνεται πάντοτε με τον βέλτιστο τρόπο σε όλες τις προκλήσεις. Με τις στρατηγικές της επιλογές, με την υπευθυνότητα που επέδειξε, με την προσήλωσή της σε θεμελιώδη αξιακά ιδανικά του Ελληνισμού, κατάφερε πάντοτε να είναι εκεί μπροστά στο προσκήνιο πρωταγωνιστής».

Επίσης, ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι «Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που μέσα σε αυτά τα 49 χρόνια έδωσε στη χώρα έξι πρωθυπουργούς» και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει πολιτικό κόμμα στην Ευρώπη με παρόμοια ιστορία και οφείλουμε να είμαστε πολύ περήφανοι για τον καθέναν από αυτούς ξεχωριστά».

Παράλληλα, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε ότι «αυτό που διαφοροποιεί τη ΝΔ από όλα τα υπόλοιπα κόμματα του πολιτικού σκηνικού είναι η ταυτότητά μας, η ειλικρίνεια, η πίστη στη δύναμη του Ελληνισμού, η υπερηφάνεια για την ιστορία μας και η εμπιστοσύνη μας ότι με τις σωστές πολιτικές, με τη σκληρή δουλειά και κυρίως με την αλήθεια, με ανοιχτό το βλέμμα στον κόσμο που έρχεται, η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρνει ολοένα και καλύτερα». «Το βασικό χαρακτηριστικό όλων μας», πρόσθεσε, «αυτό που μας εμπνέει ο πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι η πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις του Ελληνισμού».