Η είσοδος στον δεύτερο γύρο, προκειμένου να διεκδικήσει με αξιώσεις τον Δήμο Χαλανδρίου, αποτελεί τον κύριο στόχο του Μάνου Κρανίδη, επικεφαλής του συνδυασμού «Χαλάνδρι – Ορίζοντας 2023», που έχει καταρτίσει ένα ψηφοδέλτιο με υποψήφιους από όλες τις ηλικιακές ομάδες και τα κοινωνικά στρώματα της πόλης.

«Έχουμε μια δυνατή και άξια ομάδα με όραμα και αγάπη για το Χαλάνδρι. Μαζί σχεδιάσαμε ένα πλήρες πρόγραμμα δράσης που θα αλλάξει άρδην την εικόνα της πόλης μας» αναφέρει ο κ. Κρανίδης στη συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα στο Newsbeast. «Ζητάμε την εμπιστοσύνη, τη στήριξη και την ενεργό συμμετοχή όλων ώστε το Χαλάνδρι να γίνει πόλη – πρότυπο» προσθέτει χαρακτηριστικά.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης με τον κ. Μάνο Κρανίδη, έχει ως εξής:

Κύριε Κρανίδη, ποια είναι η σχέση που έχετε με το Χαλάνδρι;

Είναι ο τόπος μου. Ως τρίτης γενιάς Χαλανδραίος, εκεί γεννήθηκα, εκεί έπαιζα, εκεί πήγα σχολείο, παντρεύτηκα, δημιούργησα οικογένεια και εργάζομαι. Πατέρας μου ήταν ο Άγγελος Κρανίδης, ιατρός, καθηγητής ουρολογίας και αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης και μητέρα μου είναι η Πόπη Μπορμπουδάκη – Κρανίδη, επίσης ιατρός, επίκουρη καθηγήτρια μικροβιολογίας.

Από πότε είστε δημοτικός σύμβουλος;

Είμαι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Χαλάνδρι – Ορίζοντας 2023» από το 2019 έως και σήμερα. Έχω επίσης θητεύσει ως δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου από το 2011 έως το 2014 ασκώντας το 2013 – 2014 καθήκοντα αντιδημάρχου Περιβάλλοντος στην πόλη μας.

Ποιο είναι το όραμά σας για τον Δήμο;

Στο Χαλάνδρι απαιτείται άμεσα μια αλλαγή προς ένα καλύτερο μέλλον. Υπάρχουν εξαιρετικά σημαντικές δυνατότητες προόδου και αναβάθμισης της πόλης μας και αυτή τη στιγμή εκτιμούμε πως η μοναδική υπεύθυνη εναλλακτική πρότασή για τη διοίκηση του Δήμου, είναι αυτή του συνδυασμού «Χαλάνδρι – Ορίζοντας 2023», καθώς στηρίζεται σε ένα άκρως ρεαλιστικό σχέδιο, σε μελετημένες προτάσεις και σε μια νοοτροπία ανεξάρτητης αυτοδιοίκησης αλλά και εποικοδομητικής συσπείρωσης άξιων και ικανών ανθρώπων που βρίσκονται στην ομάδα μας. Έχουμε σχεδιάσει ένα πλήρες πρόγραμμα δράσης που είναι άμεσα υλοποιήσιμο. Ζητάμε την εμπιστοσύνη, τη στήριξη και την ενεργή συμμετοχή, για ένα καλύτερο Χαλάνδρι. Στηριζόμαστε στην στήριξη των συμπολιτών μας με γνώμονα το δημοτικό συμφέρον, όχι επιφανειακές ανούσιες προσεγγίσεις και ψεύτικα κομματικά χρίσματα. Με την εμπιστοσύνη στην δημοτική μας ομάδα Χαλάνδρι Ορίζοντα 2023 κλείνει οριστικά την Κυριακή ο κύκλος της σημερινής διοίκησης του Δήμου και ο κύκλος του παλαιού κατεστημένου της αντιπολίτευσης.

Ποια είναι η επαγγελματική σας ενασχόληση;

Είμαι κάτοχος πτυχίου Πολιτικού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Μεταπτυχιακού, Master of Science στην Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon των ΗΠΑ με ανώτατο έπαινο. Από το 2003 είμαι μάχιμος πολιτικός μηχανικός, ιδιοκτήτης και CEO της τεχνικής εταιρείας υπηρεσιών μηχανικών και διαχείρισης ακινήτων Krama Property που εδρεύει στο Χαλάνδρι.

Η επαγγελματική μου εμπειρία εκτιμώ ότι αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εχέγγυο για την ανάληψη των δύσκολων καθηκόντων του Δημάρχου.

Θα προσφέρουμε στους δημότες την κορυφαία ποιότητα ζωής και ασφάλειας με έμφαση στο κομμάτι των υποδομών, κάθε μορφής (προσβασιμότητας, τεχνολογικών, οδικών, αντιπλημμυρικών, κτιριακών, σχολικών, αθλητικών εγκαταστάσεων , κλπ.) που γνωρίζω καλά, λόγω της εργασίας μου. Για παράδειγμα από τους πρώτους κιόλας μήνες που θα αναλάβουμε τον Δήμο, θα προχωρήσουμε σε τεχνικό και αντισεισμικό έλεγχο όλων των σχολείων και των δημοσίων κτηρίων, επεκτείνοντας το πρόγραμμα επισκευής, ανακαίνισης και ενεργειακής τους αναβάθμισης. Φαινόμενα τύπου Στεγάστρου Καλατράβα δεν θα έχουμε στο Χαλάνδρι. Επίσης η πόλη θα αλλάξει όψη με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναβάθμισης υποδομών και εικαστικών παρεμβάσεων. Όλοι μαζί μπορούμε να γράψουμε ιστορία, να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο Χαλάνδρι.

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Χαλάνδρι είναι η στάθμευση οχημάτων. Πως θα το αντιμετωπίσετε;

Έχετε απόλυτο δίκιο, όσοι κυκλοφορούν στο Χαλάνδρι διαπιστώνουν ότι υπάρχει έλλειψη θέσεων πάρκινγκ. Εμείς με το που θα εκλεγούμε, θα αξιοποιήσουμε το κτήμα Μαμόπουλου για άμεση λειτουργία ενός δημοτικού πάρκινγκ 250 θέσεων. Επίσης θα μεριμνήσουμε ώστε να ολοκληρωθεί επιτέλους το ημιτελές νέο δημαρχείο στην καρδιά της πόλης και το ένα από τα υπόγειά του θα δοθεί προς χρήση στο κοινό, ώστε να σταθμεύουν προσωρινά τα αυτοκίνητά τους για να κάνουν τις δουλειές και τα ψώνια τους στην τοπική αγορά. Παράλληλα θα αξιοποιήσουμε το Μετρό, δημιουργώντας ένα σύστημα μετακίνησης των πολιτών από και προς το σταθμό με τη δημιουργία ταχείας κυκλικής διαδρομής που θα εκτελούν mini bus, ειδικά στις περιοχές που είναι μακριά από τις αποβάθρες, όπως είναι το Πολύδροσο, ο Συνοικισμός, το Κάτω Χαλάνδρι και η Αγία Βαρβάρα. Δεν θα χρειάζεται να παίρνουν τα οχήματά τους για να πηγαινοέρχονται.

Εφόσον εκλεγείτε δήμαρχος την Κυριακή, σε ποιες άλλες ενέργειες θα προβείτε τον πρώτο χρόνο;

Έχουμε δημιουργήσει ένα πλήρες πρόγραμμα με την άξια ομάδα των συνεργατών μας που απαρτίζεται από ανθρώπους κάθε ηλικίας οι οποίοι γνωρίζουν την πόλη και καθημερινά περπατάμε μαζί μιλώντας με τους κατοίκους και καταγράφοντας κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Καταρχάς θα αλλάξουμε όλο τον δημοτικό κοινόχρηστο ηλεκτροφωτισμό. Παντού θα τοποθετηθούν σύγχρονοι λαμπτήρες προκειμένου αφενός να παρέχεται ένα μεγαλύτερο επίπεδο ασφάλειας για τους περαστικούς και αφετέρου να εξοικονομήσουμε πόρους για άλλα έργα. Ο Δήμος θα γίνει πρωτοπόρος σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και ψηφιακών υποδομών. Δεύτερον, θα επεκτείνουμε τα έργα ασφαλτόστρωσης και ανακατασκευής των πεζοδρομιών που ταλαιπωρούν καθημερινά τους δημότες. Παράλληλα θα υπάρξει ταχεία αποπεράτωση των υφιστάμενων αναπλάσεων όλων των περιοχών για καλύτερη προσβασιμότητα, ενώ θα ανακαινίσουμε και τους αθλητικούς χώρους που έχουν αφεθεί στη μοίρα τους. Επίσης θα ενισχύσουμε τις υπηρεσίες προληπτικής υγείας, θα μειώσουμε τα δημοτικά τέλη και θα εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα στήριξης των τοπικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Συν τοις άλλοις, θα ενισχύσουμε την κοινωνική πολιτική στήριξης των ευπαθών ομάδων. Με στήριξη των νέων οικογενειών, τριτέκνων, νέα γενιάς και μαζικού αθλητισμού. Κανένας Χαλανδραίος δεν θα αισθάνεται μόνος του. Άλλωστε στην πόλη είμαστε μια μεγάλη οικογένεια. Ενώ, θα βελτιώσουμε τα προγράμματα περίθαλψης αδέσποτων ζώων και θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα σύγχρονα εργαλεία ψηφιοποίησης και καινοτομίας που θα κάνουν ευκολότερη τη ζωή των κατοίκων.