Ο Άδωνις Γεωργιάδης δημοσίευσε ένα βίντεο, στο οποίο πριν από χρόνια ο Στέφανος Κασσελάκης δίνει ομιλία και αναφέρει ότι τα μυαλά στην Ελλάδα πρέπει να πάνε στο εξωτερικό, να πάρουν γνώσεις και να επιστρέψουν κάποια στιγμή αν το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Ο υπουργός Εργασίας στο βίντεο που δημοσίευσε στο Twitter, έγραψε το εξής στη λεζάντα:

«Ο @skasselakis πολύ έξυπνα δεν κάνει καμμία πολιτική δήλωση έως ότου καταφέρει να εκλεγεί Πρόεδρος. Όμως πραγματικά τί να πρωτοσχολιάσει κανείς σε αυτό το βίντεο; Ότι το να φεύγουν τα παιδιά μας έξω είναι η λύση για την Ελλάδα; Ότι η νοοτροπία που θα πάρουν στις επιχειρήσεις έξω πρέπει να μεταφερθεί στην Ελλάδα; Ότι η οικονομία μας πρέπει να είναι ανταγωνιστική; Ότι οι πολιτικοί στην Ελλάδα πρέπει να τα βρουν μεταξύ τους κλπ; Όλα όσα ειρωνεύονταν οι Αριστεροί τόσα χρόνια, τα υποστηρίζει ο Στέφανος….».

Αναλυτικά όσα λέει ο Στέφανος Κασσελάκης στο βίντεο:

«Έχω ακούσει “γιατί βοηθάς να φύγουν τα καλύτερα μυαλά από την Ελλάδα;”. Αυτό που έχω να πω, είναι ότι για εμένα να φύγουν τα μυαλά από την Ελλάδα, είναι η λύση για την Ελλάδα. Είναι γιατί θα μπορούν να πάνε στο εξωτερικό να πάρουν ικανότητες και γνώσεις 21ου αιώνα. Γιατί αν θέλουμε να είμαστε μια χώρα που δεν είναι ανταγωνίσιμη, αλλά μόνο σε τουρισμό και αγροτικά πράγματα που είναι τοπικοί παράγοντες, αλλά θέλει να είναι ανταγωνιστική και σε start ups, σε υπηρεσίες, πρέπει οι Έλληνες να κοιτάξουν να είναι ανταγωνιστικοί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για αυτό τον λόγο πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να είναι στο εξωτερικό, να μάθουν τις γλώσσες καλά και το βασικότερο να μάθουν νέες νοοτροπίες, ώστε να μπορούν να έρθουν πίσω, εάν καταφέρει εδώ η κατάσταση να λυθεί. Αν οι πολιτικοί τα βρούνε. Εγώ προσωπικά δεν θα περίμενα για χρόνια με την ελπίδα ότι εδώ θα λυνόντουσαν τα προβλήματα με τις τωρινές ενδείξεις, αυτή είναι η πραγματικότητα».