Επίθεση εξαπέλυσε στον Στέφανο Κασσελάκη ο πρώην υπουργός Παιδείας και μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. «Ξέρετε πού ήταν ο Κασσελάκης όταν ο Πολάκης και ο Ξανθός έδιναν τη μάχη για τους ανασφάλιστους; Στη Νέα Δημοκρατία. Ψήφιζε Μητσοτάκη και ήταν συνεργάτης του Μητσοτάκη από το 2012 έως το 2015, που ήταν κυβέρνηση ο Μητσοτάκης και προσυπέγραφε συνεπώς τις μνημονιακές πολιτικές αυτές. Το έχει γράψει ο ίδιος και μετά υποστήριζε την υποψηφιότητα Μητσοτάκη για να γίνει αρχηγός της ΝΔ. Πώς μπορεί να επικαλείται με αξιοπιστία στον απλό πολίτη και να του λέει ότι εγώ ήμουν ΣΥΡΙΖΑ; Δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ΝΔ», είπε ο κ. Φίλης, μιλώντας στο Kontra Channel.

Ο Νίκος Φίλης σχολίασε το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο κόμμα με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές κατηγορώντας τους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη για τις «υποκοσμιακού χαρακτήρα», όπως είπε, επιθέσεις στο διαδίκτυο. «Όσοι υποστηρίζουν με φανατισμό τον Στέφανο Κασσελάκη έχουν αρχίσει τις επιθέσεις σε δημοσιογράφους με ανοίκειους χαρακτηρισμούς και απειλές ότι θα μας κρεμάσουν στο Σύνταγμα. Διάβασα ότι πρέπει να υπάρξει “αποπαρασίτωση” του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι φράση του Γκέμπελς, που αφορούσε όσους ήθελε να σκοτώσει ο Χίτλερ. Οι συγκεκριμένοι όπως μιλάνε είναι υποκοσμιακού χαρακτήρα και θα περίμενα να υπάρχει καταδίκη από τον Κασσελάκη, όπως η Έφη κι εμείς δώσαμε μάχη για τις ομοφοβικές επιθέσεις που δέχθηκε. Περιμέναμε να τους μαζέψουν, δεν είναι άγνωστοι, είναι γνωστοί», είπε και πρόσθεσε: «αυτές οι πρακτικές δηλητηριάζουν ένα κόμμα το οποίο είναι σε βαθιά κρίση».

Ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να βγει δημόσια και να πάρει θέση για ζητήματα που έχουν μπει στον δημόσιο διάλογο. «Το κλίμα επιδεινώνεται και από διάφορα δήθεν αποκαλυπτικά δημοσιεύματα σαν αυτό που λέει ότι ζήτησαν από τον Τσίπρα να φύγει η Αχτσιόγλου, το διαβόητο SMS και δεν διαψεύδονται αμέσως από τον ίδιο τον Τσίπρα προσωπικά. Τον εμπλέκουν αυτοί οι αλητήριοι ενώ ο Αλέξης είναι απέξω. Εδώ έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση ο Αλέξης Τσίπρας να τα διαψεύσει δημόσια», είπε. Παράλληλα, ζήτησε «να σταματήσει η εργαλειοποίηση του ονόματος του Τσίπρα από τον Κασσελάκη».

Δείτε το βίντεο: