Ο Νίκος Παππάς έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη σχολιάζοντας τις εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως αν στο συνέδριο του κόμματος είχε περάσει η γραμμή στελεχών που στηρίζουν την Έφη Αχτσιόγλου, τότε οι ψηφοφόροι του κόμματος, δεν θα όριζαν τον πρόεδρο που επιθυμούν.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, είπε πως «πρέπει να θυμηθούμε τι γινόταν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 1996 ή στην αλλαγή ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας το 1997. Πάρα πολύ πιο έντονες καταστάσεις. Αυτά είναι μέσα στα προβλεπόμενα. Εγώ όπως και στον 1ο γύρο έτσι και τώρα θέλω να καλέσω και τις δύο πλευρές να πολιτικοποιήσουν την κουβέντα. Θεωρώ αυτονόητο και στα προβλεπόμενο ότι όποιος είναι εκτεθειμένος στην πολιτική δέχεται επιθέσεις. Αυτές θα πρέπει να τις βάζουμε στην θέση τους και να συζητάμε για την πολιτική. Έτσι θα αναβαθμίσουμε και τον διάλογο και θα έρθει περισσότερος κόσμος να ψηφίσει».

Επίσης, είπε ότι «δεν θα είμαι ο επόμενος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να θυμίσω ότι έχω κάνει δηλώσεις για τον Σωκράτη Φάμελλο και τις επιδόσεις του και την αξιοσύνη με την οποία στάθηκε σε αυτήν την περίοδο την μεταβατική. Είμαστε στην διαδικασία εκλογής προέδρου. Ο εκλεγμένος πρόεδρος θα πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο σε σχέση με την διάταξη των δυνάμεων στην Βουλή. Αυτό είναι σαφές. Θεωρώ ότι το προεδρείο της Κ.Ο. του κόμματος έχει κάνει άρτια δουλειά. Και αυτό είναι περιουσία της παράταξης» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπήρξε κάποια νύξη με την Έφη Αχτσιόγλου»

Ακόμη, σχολίασε τον λόγο που υποστηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη και όχι την Έφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας πως «εκεί υπάρχουν πολιτικές διαφωνίες που δεν είναι κρυμμένες κάτω από το χαλί. Στο συνέδριό μας τον περασμένο χρόνο ήταν και πολύ έντονες και μάλιστα εάν επικρατούσε η άποψη πολλών στελεχών, που τώρα στηρίζουν την Έφη Αχτσιόγλου, τώρα δεν θα είχαμε ψηφοφορία από την βάση για την εκλογή του προέδρου».

«Ο κ. Κασσελάκης έχει παρουσιάσει κάποιες θέσεις στην αρχή της υποψηφιότητάς του. Εκεί εισέπραξε κρητική και από εμένα ότι υπάρχουν κάποια κενά και κάποιες αποσιωπήσεις. Ο Στέφανος με αυτήν την ατζέντα πήρε 45%. Εγώ είχα χρέος να τον συναντήσω και να του πω “σύντροφε εδώ έχουμε μία πολιτική υποχρέωση. Μπορούμε πολιτικά να προσδιορίσουμε μία κατεύθυνση και να συμφωνήσουμε;”. Εφόσον η απάντηση ήταν θετική αυτό έπρεπε να γίνει δημόσια, όχι κάτω από το τραπέζι, όχι με ανταλλάγματα θέσεων, αλλά καθαρά», είπε μεταξύ άλλων.