Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας μίλησε στο Ρ/φ Κανάλι 1 που Πειραιά όπου μεταξύ άλλων ζήτησε εξηγήσεις αναφορικά με το πολύνεκρο δυστύχημα της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη. «Πρέπει να μάθουμε αν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα ασφαλείας και αν πράγματι διασφαλίστηκε η προστασία της ανθρώπινης ζωής των Ελλήνων πολιτών που βρέθηκαν στην επιχείρηση εκεί. Είναι ένα ζήτημα που θα μας απασχολήσει τις επόμενες ημέρες και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο», είπε ο κ. Γλαβίνας.

Για τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αύριο το απόγευμα στη Ν.Υόρκη, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εκτίμησε ότι «παρά τους χαμηλούς τόνους και από τις δύο πλευρές, υπάρχουν αμφιβολίες για το αποτέλεσμα, καθώς γεγονότα όπως η σύλληψη δύο Τούρκων στον Πόρο δημιουργούν ερωτηματικά».

Συμπλήρωσε πώς «οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία είναι χρήσιμοι και αναγκαίοι και οι συζητήσεις πρέπει να γίνονται σε ένα καλό κλίμα, με διάθεση επίλυσης των προβλημάτων, εφόσον φυσικά υπάρχουν οι στέρεες βάσεις.

Το θέμα είναι αν η Τουρκία θα σεβαστεί τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, κεκτημένα όπως έχουν δημιουργηθεί από διεθνείς συνθήκες και δεν θα τα αμφισβητήσει. Σε κάθε περίπτωση ελπίζουμε ότι θα υπάρχουν θετικά αποτελέσματα και, όπως πάντα, ζητάμε την αντίστοιχη ενημέρωση γιατί τα εθνικά θέματα έχουν πάντα ευρύτερη διάσταση».

Ερωτηθείς, τέλος, για τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Θανάσης Γλαβίνας ξεκαθάρισε πως στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν θα σχολιάσουν τη διαδικασία πριν την ολοκλήρωσή της από θέση αρχής. Ωστόσο, παρατήρησε ότι στις δικές εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπήρχαν παρεμβάσεις και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ.