Τα χέρια τους έχουν ήδη αρχίσει να τρίβουν οι κολυμβητές και -πρώην- αντίπαλοι του Μάικλ Φελπς, αφού πλέον ανοίγει ο δρόμος για τη διεκδίκηση των χρυσών μεταλλίων.

Ο αθλητής «θαύμα» με τα 22 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες έχει ήδη ανακοινώσει την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, αναφέροντας πως το τέλος ήρθε με τον τρόπο που ήθελε αν και συμπλήρωσε πως ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί.

«Τελείωσα την καριέρα μου με τον τρόπο που ήθελα και για αυτό είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι καλύτερο για το τέλος. Ήθελα να αλλάξω το αγώνισμα και να το ανεβάσω επίπεδο», δήλωσε για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

«Για μένα είναι πολύ δύσκολο να καταλάβω τι έχει συμβεί. Δεν είμαι σίγουρος για τα συναισθήματά μου, νομίζω ότι σε λίγες ημέρες θα αρχίσω να το συνειδητοποιώ.

Μόλις ανέβηκα στο βάθρο ήρθαν και τα πρώτα δάκρυα, τότε σκέφτηκα εδώ είμαστε. Προσπάθησα να το αντιμετωπίσω, αλλά μετά αποφάσισα να μην συγκρατηθώ. Ότι έγινε – έγινε και αυτές θα είναι μερικές από τις αναμνήσεις μου από την καριέρα μου».

Ακόμη, ο Φελπς δηλώνει σίγουρος για την απόφασή του αν και δήλωσε ότι τα… δύσκολα θα έρθουν τις επόμενες ημέρες.

«Είμαι έτοιμος να εγκαταλείψω, είμαι έτοιμος να κάνω άλλα πράγματα. Είμαι πολύ πιο ήρεμος από ότι πίστευα πως θα ήμουν, πίστευα πως θα ήμουν πιο συναισθηματικά φορτισμένος. Ίσως να μου φανεί περισσότερο τις επόμενες ημέρες».

Πηγή: sport-fm.gr