Το ματς της ημέρας διεξάγεται στο Ντόνετσκ ανάμεσα στην Αγγλία και την οικοδέσποινα Ουκρανία (21:45, ΕΤ1). Η Ουκρανία προκρίνεται μόνο με νίκη, ενώ η Αγγλία σίγουρα με νίκη ή ισοπαλία, πιθανώς ακόμη και με ήττα εφόσον η Γαλλία χάσει την ίδια ώρα από τη Σουηδία στο άλλο ματς του ομίλου και δεν μειονεκτήσει στη διαφορά τερμάτων στην ισοβαθμία.

Τα «λιοντάρια»… καλωσορίζουν στις τάξεις τους τον Γουέιν Ρούνεϊ, που εξέτισε την τιμωρία των δύο αγωνιστικών και επιστρέφει την κατάλληλη στιγμή. Ο Ρόι Χότζον αναμένεται να προτιμήσει ως παρτενέρ του στην επίθεση τον Ντάνι Γουέλμπεκ αντί του Άντι Κάρολ, μιας και οι δυο τους έχουν καλή συνεργασία στη Μαν. Γιουνάιτεντ. Ο Άγγλος προπονητής βρίσκεται σε δίλημμα για ποιον εκ των Γουόλκοτ ή Μίλνερ να χρησιμοποιήσει στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής. Οι οικοδεσπότες αγωνιούν για τη συμμετοχή του Αντρέι Σεφτσένκο, που ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα στο γόνατο. Αν ο «Σέβα» δεν είναι διαθέσιμος, ένας εκ των Μάρκο Ντέβιτς ή Αρτέμ Μιλέφσκι θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Βορονίν στη γραμμή κρούσης.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί στο παρελθόν τέσσερις φορές, με την Αγγλία να έχει τρεις νίκες έναντι μίας της Ουκρανίας.

Πιθανές συνθέσεις:

Αγγλία (Χότζον):
Χαρτ, Τζόνσον, Τέρι, Λέσκοτ, Κόουλ, Τζέραρντ, Πάρκερ, Μίλνερ ή Γουόλκοτ, Γιανγκ, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ.

Ουκρανία (Μπλαχίν):
Πιάτοφ, Γκούσεφ, Μίχαλικ, Χατσερίντι, Σέλιν, Γιαρμολένκο, Ναζαρένκο, Τίμοστσουκ, Κονοπλιάνκα, Σεφτσένκο (Ντέβιτς), Βορονίν.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ούγγρος Βίκτορ Κασάι. Στο όριο των καρτών για την Αγγλία είναι οι Γιανγκ, Μίλνερ και Τσάμπερλεϊν, ενώ από την Ουκρανία οι Σέλιν και Τίμοστσουκ.

Βαθμολογία

1. Γαλλία 4 (3-1)
2. Αγγλία 4 (4-3)
3. Ουκρανία 3 (2-3)
4. Σουηδία 0 (3-5)

Κριτήρια ισοβαθμίας

1) βαθμοί στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
2) διαφορά τερμάτων στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
3) καλύτερη επίθεση στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
4) συνολική διαφορά τερμάτων
5) καλύτερη επίθεση στον όμιλο
6) βαθμολογία της χώρας στην κατάταξη της UEFA
7) Fair Play
8) Κλήρωση

Πηγή: sport-fm.gr