Κυρίαρχο θέμα και στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου είναι η νίκη της ΝΔ στις χθεσινές εκλογές και η ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης, με στόχο την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Η εφημερίδα «Αλήθεια» με τίτλο «Προς κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά» κάνει λόγο για «καθαρή πρωτιά» της ΝΔ. και για ανοιχτή πρόσκληση του προέδρου της ΝΔ για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας με στόχο την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και το ευρώ. Δεν μπαίνει σε κυβέρνηση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει και προσθέτει ότι υπήρξε «πρωτοφανής καθίζηση του ΚΚΕ, σταθερή η Χρυσή Αυγή» .

Η «Σημερινή» με τίτλο «Πρέπει να κυβερνηθεί και θα κυβερνηθεί η Ελλάδα» αναφέρεται στο κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Η εφημερίδα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, γράφει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην αξιωματική αντιπολίτευση και ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στο κυβερνητικό σχήμα. Επίσης, επισημαίνει ότι το αποτέλεσμα των εκλογών προκάλεσε ανακούφιση στην ευρωζώνη.

«Κλειδί το ΠΑΣΟΚ για την κυβέρνηση» είναι το τίτλος της εφημερίδας «Πολίτης», που γράφει για «καθαρή νίκη» της ΝΔ με διαφορά 2,5% από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο Βενιζέλος διαμηνύει ότι «δεν θα αφήσει τη χώρα στο χάος του ΣΥΡΙΖΑ». Επίσης, προστίθεται ότι κυριαρχεί ανακούφιση στην Ευρώπη και ότι επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα.

Προς σχηματισμό κυβέρνησης τιτλοφορεί το σχετικό ρεπορτάζ η «Χαραυγή». Αναφέρεται σε πρωτιά της ΝΔ όχι όμως αυτοδυναμίας. Και ότι η κάλπη ανέδειξε αξιωματική αντιπολίτευση τον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, η εφημερίδα δημοσιεύει δήλωση του Γκίντο Βεστερβέλε, ότι «συζητούμε το χρονοδιάγραμμα, αλλά όχι τους στόχους του Μνημονίου».

Ο «Φιλελεύθερος» έχει τίτλο «Και τώρα κυβέρνηση». Αναφέρεται σε πρωτιά Σαμαρά, στήριξη-ανοχή από ΠΑΣΟΚ και σε ισχυρό πόλο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με την εφημερίδα είναι προφανές ότι η ΝΔ θα στραφεί προς το ΠΑΣΟΚ για συνεργασία, ενώ θα «φλερτάρει» και με τη Δημοκρατική Αριστερά. Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται κυρίως η μείωση των ποσοστών του ΚΚΕ και η εδραίωση της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής.