Βασικό θέμα είναι και σήμερα στην ειδησεογραφία του κυπριακού Τύπου οι πολιτικές διεργασίες για το σχηματισμό βιώσιμης κυβέρνησης στην Ελλάδα.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Η Κυβέρνηση πάει σήμερα προεδρικό» γράφει για οριστικές αποφάσεις ενώπιον του προέδρου Κάρολου Παπούλια, αφού προηγηθούν νέες συναντήσεις Σαμαρά με Βενιζέλο και Κουβέλη. Η εφημερίδα κάνει λόγω για «τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας, που να αντέχει για κάποιο χρονικό διάστημα τους κραδασμούς του μνημονίου, αλλά και να κινείται προς σοβαρή επαναδιαπραγμάτευση ή σταδιακή απαγκίστρωση της δανειακής σύμβασης συζητούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ» Σε άλλο θέμα η εφημερίδα κάνει λόγο για «μαστίγιο από Βερολίνο και ‘Ανγκελα Μέρκελ προς την Αθήνα».

«Κυβέρνηση μέχρι το βράδυ θέλουν Σαμαράς -Βενιζέλος» γράφει η «Χαραυγή» και προσθέτει ότι η Κύπρος προσβλέπει σε σταθερότητα στην Ελλάδα.

«Η Σημερινή» προβλέπει ότι «Πάνε για τριμερή με συμμετοχή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ». Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ καθοριστικές θα είναι σήμερα οι συνομιλίες και η σύσκεψη υπό τον πρόεδρο Παπούλια, ενώ σημειώνεται ότι παραμένει ερωτηματικό το ποια θα είναι τελικά η απόφαση της ΔΗΜΑΡ.

Η «Αλήθεια» εκτιμά ότι θα υπάρξει νέα κυβέρνηση εντός της ημέρας. Επίσης, σημειώνει ότι οι αντιδράσεις στην Ευρώπη και στην Κύπρο «δείχνουν ότι η αγωνία μπορεί να μειώθηκε, ωστόσο τίποτε δεν θεωρείται δεδομένο, μέχρι η Ελλάδα να σχηματίσει κυβέρνηση».

«Ο Φιλελεύθερος» με κύριο πρωτοσέλιδο τίτλο «Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας», επισημαίνει ότι μαζί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποφασίζουν να δώσουν σταθερότητα, ενώ αναφέρεται ότι αναμένεται και στήριξη από Κουβέλη.