«Σ’ αυτή την επιστολή γνωστοποιούσα ότι διαφοροποιούμαι πολιτικά και αποχωρώ από το ΣΥΡΙΖΑ γιατί πλέον αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα μετά τις προγραμματικές του εξαγγελίες θεωρώ ότι και εφικτά δεν είναι και ίσως επικίνδυνα», αναφέρει, μιλώντας στο newsbeast.gr το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υποψήφιος στο νομό Κορινθίας, Νίκος Χανιάς.

Πριν από πέντε μέρες, όπως λέει χαρακτηριστικά, έστειλε στην οποία δηλώνει ότι αποχωρεί από τα όργανα και τις διαδικασίες του κόμματος επειδή τρέμει μπροστά στην προοπτική να αναλάβει η Κουμουνδούρου την εξουσία. «Δε θεωρώ ότι σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα το να διατυπώσεις μία άλλη άποψη είναι ανήθικο», προσθέτει.

Για να διευκρίνισει, μεταξύ άλλων, τους λόγους της αποχώρησής του. «Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον έχει δύο επιλογές. Πηγαίνει δηλαδή την επόμενη μέρα, Δευτέρα αν κερδίσει τις εκλογές και λέει εγώ καταγγέλλω τα μνημόνια και ακυρώνω τους εφαρμοστικούς νόμους και από την άλλη ζητάει δανεικά. Αυτό δηλαδή είναι άκρως αντιφατικό.

Και διαφωνώ με αυτό. Γι’ αυτό δεν μπορεί να έρθει την επόμενη μέρα και να ζητήσει καλύτερους όρους μνημονίου για να πάρει λεφτά να πληρώσει συντάξεις κ.λπ. Γιατί αν το κάνει αυτό, δηλαδή, ζητήσει καλύτερους όρους, θα έχει προδώσει τον ελληνικό λαό που υποφέρει».

Ακούστε το ηχητικό αποκλειστικά από το newsbeast.gr