Τους λόγους για τους οποίους πρότεινε τον Γεράσιμο Αρσένη για υπηρεσιακό πρωθυπουργό εξήγησε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «ο Γεράσιμος Αρσένης είναι ένα πρόσωπο που έχει μεγάλη εμπειρία και έχει θητεύσει σε πολλά υπουργεία και έχει γνώση επί όλων των θεμάτων», καθώς διευκρίνισε ότι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός θα πρέπει να χειριστεί και ευρωπαϊκά θέματα εν όψει και της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών στις 23 Μαΐου.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσίπρας η πρότασή του για το Γεράσιμο Αρσένη αντιμετώπισε την άρνηση των κομμάτων που μέχρι χθες ήθελαν οικουμενική κυβέρνηση, ενώ υπογράμμισε ότι η πρόταση του «αντιμετωπίστηκε με ένταση και πικρόχολα σχόλια».

«Στη σημερινή σύσκεψη ζητήσαμε η υπηρεσιακή κυβέρνηση να μην υλοποιήσει μέτρα και να μην προβεί σε διατάγματα» ανέφερε και πρόσθεσε: «Ζητήσαμε να παγώσει κάθε διαδικασία για την πώληση της δημόσιας περιουσίας».

«Τον λόγο θα τον έχει ο λαός μας – Για να αποκτήσει ο τόπος κυβέρνηση αριστεράς, για την ακύρωση του μνημονίου» σημείωσε.