Την ώρα που συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης, «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό βάζει το έγγραφο με τις θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο Πάνος Καμμένος σε όλους τους τόνους κάνει λόγο για προβοκάτσια και διέψευσε ότι υπάρχει τέτοιο έγγραφο λέγοντας πως προκύπτει από τα πρακτικά ότι δεν το παρέδωσε στον κ. Παπούλια. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Καμμένος επέμεινε στη θέση του ότι οι μόνες προτάσεις του κόμματός του είναι τα επτά σημεία που ανέγνωσε και δημοσίως.

Από την πλευρά της η προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι ο κ. Καμμένος παρέδωσε το σχετικό έγγραφο, το οποίο στη συνέχεια είτε διενεμήθη στα πολιτικά κόμματα είτε εγχειρίστηκε στους πολιτικούς αρχηγούς.

Το ΚΚΕ επιβεβαίωσε την ύπαρξη εγγράφου, με τις θέσεις του Πάνου Καμμένου, που παραδόθηκε στην Αλέκα Παπαρήγα μαζί με το φάκελο που δόθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου του ΚΚΕ Μάκης Μαΐλης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο κ. Μαΐλης δήλωσε πως έχει στα χέρια του τον φάκελο, έκανε λόγο για την ύπαρξη σεναρίου Β για ψήφο ανοχής και ανέγνωσε το επίμαχο σημείο.

Σενάριο Β

… «αντιμετωπίζει η χώρα άμεσο και πρακτικό κίνδυνο εθνικής ασφάλειας; Ενδεικτικά:
1 Άμεση και άτακτη χρεοκοπία της χώρας με κίνδυνο μη καταβολής μισθών και συντάξεων με ότι κοινωνικές και άλλες ευρύτερες προεκτάσεις θα έχει αυτό
2 Άμεσος κίνδυνος κατάρρευσης τραπεζικού συστήματος και αδυναμία χρηματοδότησης της με ότι κοινωνικές και άλλες ευρύτερες προεκτάσεις θα έχει αυτό οικονομίας
3 Άμεσος κίνδυνος δυσμενών εξελίξεων στα εθνικά θέματα τόσο σε ότι αφορούν τα ελληνοτουρκικά, όσο και σε ότι αφορά το ζήτημα των Σκοπίων και της συνόδου ΝΑΤΟ
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναλογιζόμενοι τις ευθύνες τους απέναντι στους Έλληνες και τη χώρα θα παράσχουν ανοχή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα λίγων μηνών στην όποια κυβέρνηση ήθελε σχηματιστεί από τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις υπό την προϋπόθεση ότι θα ορίσουμε την πολιτική ηγεσία για τις ακόλουθες θέσεις:
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και δύο θέσεις Αντιπροέδρου και μέλους στην ΕΔΕΥ χωρίς αλλαγή του νόμου σύστασής της».

Παράλληλα όπως προκύπτει και από τα πρακτικά των συναντήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας, στη συνάντηση του Κάρολου Παπούλια με το Νίκο Μιχαλολιάκο προκύπτει ότι το έγγραφο των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπάρχει.

«ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Σας ευχαριστώ.
Έχω αναλάβει την υποχρέωση να σας εγχειρίσω από τον κ. Καμμένο τις θέσεις του κόμματός του.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή): Σας ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Να είστε καλά».

Επίσης και ο κ. Κουβέλης επιβεβαιώνει με δηλώσεις τους την ύπαρξη του συγκεκριμένου εγγράφου.