Την οριστική έξοδο από το Μνημόνιο και την εξάρτηση, τα επόμενα τρία χρόνια, έθεσε ως στόχο στην ομιλία του στο Μέγαρο της Εθνικής Τραπέζης – Ίδρυμα Καρατζά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Παρουσιάζοντας το λεγόμενο «Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης για μια Αυτοδύναμη Ελλάδα», ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «στόχος είναι να γίνει η Ελλάδα ένα δημοσιονομικά αυτάρκες και θεσμικά ισοδύναμο μέλος της Ευρώπης και γι’ αυτό απαιτείται το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης να υιοθετηθεί από τον ελληνικό λαό και να υπάρξει εθνικός, πολιτικός, κοινωνικός συναγερμός, μια μεγάλη εθνική συμμαχία φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων».

Εξάλλου, δεσμεύτηκε ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι, με παράλληλη σταδιακή αφαίρεση εκτάκτων φόρων. Υποσχέθηκε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα προχωρήσει σε τυφλές οριζόντιες περικοπές, αλλά ακόμη και ότι δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι. Έκανε λόγο επίσης για άνοιγμα επαγγελμάτων και αγορών, αλλά και για ένα σταθερό Εθνικό Φορολογικό Σύστημα για 10 χρόνια.

Η πάταξη της φοροδιαφυγής, η μείωση της παραοικονομίας και η πάταξη του λαθρεμπορίου, με παράλληλη τόνωση της ρευστότητας, με πέντε μέτρα, είναι, όπως είπε, μεταξύ των προεκλογικών στόχων του κόμματός του.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκλεισε την ομιλία του με τη φράση «Δεσμευόμαστε, εγγυώμαστε και μπορούμε».