Αιχμές κατά των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ Ε. Βενιζέλου και Αντώνη Σαμαρά αφήνει η Δημοκρατική Συμμαχία με αφορμή το ντιμπέιτ για τις εκλογές του 2012.

«Επιχειρούν το “στρίβειν δια του ντιμπέιτ”», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Θανάσης Ζορμπάς χαρακτηρίζοντας τους Ευ. Βενιζέλο και Αντ. Σαμαρά «αδιόρθωτους» και σημειώνοντας ότι, ενώ συνεργάστηκαν άψογα για τη χαριστική ρύθμιση των χρεών των κομμάτων τους, είναι ανίκανοι να συνεννοηθούν για να οργανώσουν ένα απλό τηλεοπτικό διάλογο.

«Η Δημοκρατική Συμμαχία θα συμμετάσχει σε οποιονδήποτε διάλογο που θα γίνει με ισότιμη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών», δήλωσε ο κ. Ζορμπάς.

Η ΔΗΣΥ εξαπέλυσε επίθεση στους κ.κ. Βενιζέλο και Σαμαρά και με αφορμή τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων στα λεωφορεία, καθώς και των τιμολογίων της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ, χαρακτηρίζοντάς τους «αδιόρθωτους».

Ο Θ. Ζορμπάς κατηγόρησε τους δύο πολιτικούς αρχηγούς ότι βάζουν τους πολίτες να πληρώσουν γιατί δεν θέλουν να μειώσουν τις δαπάνες και να προχωρήσουν τις αποκρατικοποιήσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.

«Αυτός είναι ο σχεδιασμός τους για την επόμενη μέρα; Έτσι θα προστατεύσουν τον κατώτατο μισθό;», διερωτήθηκε ο κ. Ζορμπάς.