«Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η πρώτη θέση» επανέλαβε  ο Ευ. Βενιζέλος στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο Κλειστό του Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη.

Έχοντας επίγνωση των δεδομένων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από την αρχή ξεκαθάρισε ότι ναι μεν απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες αλλά πρωτίστως σε αυτούς που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το 2009 και σήμερα είναι απογοητευμένοι, οργισμένοι ή αποστασιοποιημένοι, έδειξε δηλαδή ότι βασικός προεκλογικός του στόχος είναι η άνοδος της συσπείρωσης του κόμματός του.

«Το πρώτο που θέλει να αποφύγει ο λαός, είναι να επιστρέψουμε στο πολιτικό σκηνικό του 1930, στην πολυδιάσπαση, στον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας» είπε ο κ. Βενιζέλος στέλνοντας εμμέσως το μήνυμα κατά της ψήφου στα μικρά κόμματα αλλά κυρίως κατά της ψήφου στη Χρυσή Αυγή.

«Οι εκλογές στις 6 του Μάη καθορίζουν το μέλλον του τόπου. Υπάρχει ψήφος αποφασιστική, κρίνει την πορεία του τόπου για τα επόμενα 20 χρόνια. Ο Έλληνας πολίτης θα αποφασίσει πως θα κυβερνηθεί ο τόπος. Πρέπει να αποσαφηνίσω κάτι: Νομίζουν πολλοί Έλληνες πολίτες ότι το ΠΑΣΟΚ είναι διαθέσιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του άνευ όρων σε οποιαδήποτε κυβέρνηση. Δεν είναι έτσι. Το ΠΑΣΟΚ σήκωσε μεγάλα βάρη, γιατί οι άλλοι κράτησαν μια ανεύθυνη στάση, κάνουν πολιτικό συνδικαλισμό. Αναφέρομαι πρωτίστως στον Σαμαρά σε σχέση με την Ευρώπη, το πρώτο μνημόνιο, τις υπογραφές, που έγραφε, τις έσβηνε κοκ. Αναφέρομαι και στην Αριστερά που λέει πως τάσσεται κατά του ευρώ. Αλλά κάποιες άλλες εκδοχές μιλούν για ευρώ, αλλά είναι τσάμπα ευρωπαϊκοί. Το ΠΑΣΟΚ που σήκωσε αυτό το βάρος, δεν είναι ο δεδομένος εταίρος μιας κυβέρνησης συνεργασίας» είπε απευθυνόμενος στο κομματικό ακροατήριο και συνέχισε: «Αν αυτό που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, αποτυπωθεί στην κάλπη, ο τόπος θα μείνει ακυβέρνητος» υποστήριξε λέγοντας ότι η άλλη λύση είναι η λύση της αυτοδύναμης κυβέρνησης της Ν.Δ. Της πρωθυπουργίας του Αντώνη Σαμαρά.

«Το βλέπετε εσείς σήμερα; Οι πολίτες του λένε πως δεν θέλουμε να γίνεις πρωθυπουργός. Η Ν.Δ. κάνει ένα βήμα παραπάνω, ότι δεν θέλει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι μια στάση, μια αντιφατική στάση που κράτησε στην κυβέρνηση Παπαδήμου, πίσω πάντα από εμένα, που μου έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης» είπε για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

«Εγγυώμαι εγώ προσωπικά την υπέρβαση της κρίσης. Πρέπει να μιλήσουμε με ειλικρίνεια εγκαταλείποντας τις παλιές δημαγωγίες» επιβεβαιώνοντας ότι το μνημόνιο, είναι η βάση από την οποία ξεκινάμε αλλά το μνημόνιο δε μιλάει για την εξωτερική πολιτική, την ΑΟΖ, το νέο σχολείο. «Αυτή είναι η δική μας δουλειά, της στρατηγικής της αυτοδύναμης Ελλάδας. Δεν είναι το μνημόνιο ένας μπούσουλας. Υπάρχει εδώ μια τεράστια παρεξήγηση. Πιστεύουν κάποιοι πως θα οδηγηθούμε στην χρεοκοπία. Πιστεύουν πως είναι μοιραίο και αναπόφευκτο να φύγουμε από το ευρώ. Τίποτα από αυτά δεν ισχύσει. Άλλο πράγμα η κρίση, άλλο πράγμα οι περικοπές, η ανεργία, η επιστροφή στο 50» είπε χαρακτηριστικά.

 «Εμείς λέμε ότι έχουμε εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας πέραν του μνημονίου. Λέμε ότι αν εφαρμοστεί τότε δε θα έχουμε νέους φόρους και νέες περικοπές σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Ας πουν και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις αν εγγυώνται με τις πολιτικές που προτείνουν τις συντάξεις του Ιουνίου» είπε και υποστήριξε ότι οι εκλογές της 6 Μαΐου δεν πρέπει να οδηγήσει ούτε σε λάθος, ούτε σε ατύχημα. Τέλος, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στις εκλογές στη Γαλλία, κάνοντας λόγο για μία γκρίζα και μονόχρωμη Ευρώπη σήμερα που πρέπει να αλλάξει από την Ευρώπη της δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ευρώπη της αλληλεγγύης. «Θέλω από αυτό το βήμα να στείλω χαιρετισμό στον Φρανσουά Ολάντ και να του ευχηθώ καλή επιτυχία» κατέληξε.