Το διάσημο πλέον νησί, χάρη στην εξαιρετική τηλεοπτική παραγωγή του Mega Channel, που έχει κερδίσει κοινό και τηλεκριτικούς θα τεθεί σήμερα το απόγευμα στις 18:30 σε δημοπράτηση στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η τιμή εκκίνησης για τον σπάνιο θεματικό πίνακα του Σπύρου Βασιλείου «Σπιναλόγκα», που απεικονίζει «Το Νησί» τον τόπο εξορίας για χιλιάδες φορείς της νόσου Χάνσεν, είναι στα 15.000 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης του έργου Πέτρος Βέργος δήλωσε στην «Espresso» ότι πρόκειται για ένα πολύ δυναμικό έργο του Σπύρου Βασιλείου «που μέσω του ουρανού, των αστραπών και του μπουρινιού απεικονίζει όλη την ένταση που επικρατούσε και συνόδευε το νησί της Σπιναλόγκας. Ουσιαστικά πρόκειται για μια μεταφορική απεικόνιση του κλίματος το οποίο υπήρχε στη Σπιναλόγκα».

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι είναι ήδη αρκετοί οι φιλότεχνοι που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για το σπάνιο αυτό έργο, ωστόσο διευκρίνισε ότι δε γνωρίζει εκ των προτέρων ποιο θα είναι το αποτέλεσμα στη δημοπρασία, αφού πολλοί προτιμούν να παραμένουν… κρυφοί ως προς τα έργα που πρόκειται να «χτυπήσουν».

Εκτός από το συγκεκριμένο πίνακα, στη δημοπρασία περιλαμβάνονται έργα και άλλων καλλιτεχνών όπως ο «Άγιος Σεβαστιανός» του Γιάννη Τσαρούχη (εκτιμάται στα 15-20.000 ευρώ), το κλασικό «Baroque» του Παύλου με εκτίμηση στα 50-70.000 ευρώ, η «Προσωπογραφία Γυναίκας» του Γιάννη Μόραλη με εκτίμηση στα 35-45.000 ευρώ, το γεμάτο ένταση «Ιστιοφόρο και ατμόπλοιο» του Κωνσταντίνου Βολανάκη, που εκτιμάται στα 60-80.000 ευρώ καθώς και ο «Χαρταετός» του Ακριθάκη με εκτίμηση στα 15-20.000 ευρώ.

Ο κ. Βέργος υποστήριξε ακόμη ότι η επένδυση στα έργα τέχνης είναι πολύ σοφότερη επένδυση από την αγορά ενός αυτοκινήτου ή ακόμη και ενός ακινήτου.