Τη μνήμη του εκλιπόντος προσφάτως σκηνοθέτη, Γιάννη Δαλιανίδη, τίμησε απόψε σε μια ολιγόλεπτη εκδήλωση το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Για τον «χαμηλών τόνων άνθρωπο», τον «εξαιρετικά γενναιόδωρο» καλλιτέχνη μίλησε ο διευθυντής του φεστιβάλ, Δημήτρης Εϊπίδης, τονίζοντας παράλληλα ότι το φεστιβάλ οφείλει -πέραν των νέων δημιουργών- να τιμά τους ανθρώπους, που προσέφεραν σημαντικό έργο στον ελληνικό κινηματογράφο.

Ο κ. Εϊπίδης αναφέρθηκε εμβόλιμα και στον ηθοποιό Γιώργο Φούντα – ο οποίος πέθανε λίγες μόνο μέρες πριν την έναρξη της φετινής διοργάνωσης – υπογραμμίζοντας ότι το φεστιβάλ οφείλει στη «μορφή» του πρωταγωνιστή μία τελετή μνήμης και τιμής, την οποία, όμως, δεν κατάφερε να εντάξει στο ήδη διαμορφωθέν πρόγραμμα.

Μετά την ολοκλήρωση των χαιρετισμών, στην τιμητική εκδήλωση για τον Γιάννη Δαλιανίδη (ο οποίος είχε τιμηθεί στην 43η διοργάνωση του φεστιβάλ με Χρυσό Αλέξανδρο για το σύνολο της κινηματογραφικής του παραγωγής), ακολούθησε η προβολή της ταινίας ντοκιμαντέρ – παραγωγής ΕΡΤ με τίτλο «Ο έρωτας των πρώτων πλάνων- Γιάννης Δαλιανίδης».